В ООН звинуватили Іран у заплутуванні розслідування катастрофи з літаком МАУ
В ООН звинуватили Іран у заплутуванні розслідування катастрофи з літаком МАУ

В ООН звинуватили Іран у заплутуванні розслідування катастрофи з літаком МАУ

Представники ООН звинуватили Іран в умисному внесенні "плутанини" у хід розслідування авіакатастрофи літака МАУ.

Зокрема, про це повідомляється у звіті спецдоповідача ООН Аньєс Калламар UN entity on human rights.

Чому ООН звинувачує іранську сторону у перешкоджанні розслідування авіакатастрофи з літаком МАУ

У представництві роблять акцент на відсутності точної відповіді від Ірану на питання про причини запуску ракети безпосередньо в сторону цивільного літака. Також в ООН вимагають пояснень, чому замість допуску експертів до місця авіакатастрофи, іранські власті дозволили мародерство на місці аварії, а потім не перешкоджали знесенню локації події за допомогою бульдозера, що практично унеможливило збір доказів, а також позбавило сімей загиблих предметів, які могли б стати пам'ятними по відношенню до тих, кого вони втратили.

Найактуальніші новини - в Telegram!

В організації нагадали, що по закінченні року з дня трагедії, сім'ям її жертв так і не дали зрозумілих відповідей. Те ж саме стосується виплати компенсації.

Згідно з вищесказаним, в ООН вважають, що іранська сторона навмисно приховує відомості про обставини авіаційної катастрофи літака МАУ, яка сталася в січні 2020 року, як заявила спецдоповідач ООН Аньєс Калламар.

Так, вона заявила, що метою невідповідностей в офіційно зроблених Іраном заявах є "створення максимальної плутанини".

Слідкуйте за стрічкою новин в Viber!

Також, за словами спецдоповідача, нею все ще не була отримана відповідь від уряду Ірану на той лист, який вона направляла ще в грудні 2020 року.

Позиція Ірану в питанні розслідування авіакатастрофи з літаком МАУ

Як відомо, в Ірані в кінці грудня 2020 року зробили заяву про закінчення розслідування справи про катастрофу літака МАУ.

Тоді іранська влада заявляла про підведення підсумків розслідування та розсилання звітів всім сторонам, які в них зацікавлені.

Однак тоді цей факт був спростований в МЗС України. Так, у відомстві повідомили про отримання від іранської сторони тільки запису відеоконференції з питання технічної сторони справи.

Раніше MY.UA повідомляв про те, що Україна сподівається в досудовому порядку вирішити ситуацію з Іраном навколо катастрофи літака української авіакомпанії МАУ біля Тегерану.

Читайте актуальні новини на нашому каналі у Twitter!

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!




Источник материала
Поделиться сюжетом