"Відчула, що тріснула кістка": львів'янка позиватиметься до суду через зламану в ожеледицю ногу
"Відчула, що тріснула кістка": львів'янка позиватиметься до суду через зламану в ожеледицю ногу

"Відчула, що тріснула кістка": львів'янка позиватиметься до суду через зламану в ожеледицю ногу

У Львові жінка впала, коли переходила дорогу, послизнулася біля тротуару і встати уже не змогла. Медики діагностували перелом гомілки у двох місцях. Тепер потерпіла хоче позиватися до суду.

Перед тим як упасти, вона майже тиждень зверталася на гарячу лінію міста, щоби вулицю прибрали. Про шанси виграти справу 23 лютого йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Галина Когут впала за кілька метрів від під'їзду. На допомогу їй одразу кинулися перехожі, але підвестися потерпіла не змогла через шалений біль. Донька принесла їй стілець, щоби дочекатися швидкої.

"Каша, я ставлю ногу, ця нога підвертається і я падаю, під кашою був лід. Я відчула, що тріснула кістка", - згадує потерпіла.

Відео заметеної вулиці із проханням прибрати сніг пані Галина публікувала впродовж тижня на сторінці Гарячої лінії міста.На звернення жінки відреагували і надіслали фото розчищеного тротуару, але про саму дорогу, каже, забули. Чиновники ж твердять, що дорогу посипали сумішшю проти ожеледиці.

"Звичайно, що чистили. Я не можу встановити причину, чому вона впала. Якщо комісія, відповідні органи встановлять, що було слизько, тоді слизько. Я не експерт", - пояснив заступник Шевченківської райдержадміністрації Святослав Костяк.

Перехожі кажуть - слизько досі, хоч сніг майже розтанув. За станом тротуарів і доріг має слідкувати балансоутримувач - тут - Шевченківська райадміністрація - кажуть юристи. Те, що жінка переходила дорогу не по зебрі, не знімає відповідальності з комунальників.

"Шкода була завдана. Наскільки мені відомо по ситуації, вулиця, в принципі, не була прибрана", - каже адвокат Назар Шпарик.

Тож пані Галина через суд вимагатиме відшкодування вартості дорогого лікування, до того ж, щонайменше два місяці буде без роботи. Нині жінка збирає усі чеки та довідки з лікарні.

"Треба ставити пластину, два місяці лежачого стану. Сьогодні одна поїздка - тільки рентген 800 гривень, - ділиться вона і закликає людей "не мовчати". - Люди залишаються один на один зі своїми бідами. А хтось не виконує свою роботу і отримує за це гроші".

Юристи кажуть, у таких випадках одразу треба робити фото чи відеофіксацію місця, де зазнали травм, і самих ушкоджень. Або ж – викликати поліцію. Тоді збір доказів лягає на копів.

"Якщо ми викличемо поліцію, ми можемо ще говорити про адміністративну відповідальність за неналежне виконання своїх обов’язків. Бо якщо ми самостійно збираємо докази - це цивільна відповідальність. Ми повинні в суді самостійно доказувати, яка шкода нам завдана", - додає адвокат.

У грудні такий суд виграла львів'янка Наталія Кащак. Через ожеледицю вона впала біля свого будинку і зламала руку. Жінка відсудила 8 тисяч гривень майнової шкоди та 10 тисяч гривень моральної компенсації. Пані Галина теж сподівається, що суд стане на її бік. 

Відео Новини України: львів'янка позиватиметься до суду через зламану ногу на слизькій вулиці

Зламана нога через ожеледицю. У Львові жінка впала, коли переходила дорогу, послизнулася біля тротуару і встати уже не змогла. Медики діагностували перелом гомілки у двох місцях. Тепер потерпіла хоче позиватися до суду. Бо перед тим як упасти, майже тиждень зверталася на гарячу лінію міста, щоб вулицю прибрали. Чи є у потерпілої шанси виграти суд – дізнавалася ТСН.    

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Раніше у Запоріжжі здоровенна яма, яку розкопали ремонтники, стала причиною скандалу. Крім того, що таксист розбив ходову свого автомобіля, він ще й втратив можливість заробляти. Права в ошелешеного чоловіка забрали просто на місці. 

Автор:
Марія Кужик
Источник материала
Поделиться сюжетом