Є законні підстави: Рєзніков про участь США у нормандському форматі
Є законні підстави: Рєзніков про участь США у нормандському форматі

Є законні підстави: Рєзніков про участь США у нормандському форматі

США необхідно найближчим часом долучити до участі в мирних переговорах щодо Донбасу – як у Мінському форматі, так і в нормандському. Інакше потім важко буде повернутися до цієї ідеї.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

На його думку, такий сценарій можливий, оскільки Сполучені Штати мають для цього законні підстави.

– Право Сполучених Штатів брати в цьому участь підтверджується Будапештським меморандумом, а також тим, що ця країна є офіційним членом ОБСЄ. Тому їх представники можуть бути учасниками і в нормандському, і в мінському форматі в якості модераторів або координаторів абсолютно легітимно, – пояснив Резніков.

Він також вважає, що президент РФ Володимир Путін може почути аргументи людей, вагу яких він розуміє.

Резніков переконаний, що залучення США може зрушити з мертвої точки Мінський процес. Росія з липня 2020 року блокує переговори на цьому майданчику.

– Переговори тривають у нормандської форматі на рівні політичних радників, були зустрічі в Берліні як оффлайн, так і онлайн. Однак з липня практично заблокований мирний переговорний процес на Мінській майданчику. Припинено будь-які дискусії, просто сутичка і дивні вимоги, – уточнив віце-прем’єр-міністр.

Теги по теме
Война на Донбассе Нормандський формат
Источник материала
Поделиться сюжетом