12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прокляття Шереметьєво: зі ще одним Boeing сталася НП
Прокляття Шереметьєво: зі ще одним Boeing сталася НП

Прокляття Шереметьєво: зі ще одним Boeing сталася НП

Трансконтинентальний літак Boeing-777 здійснив екстрену посадку через проблеми з двигуном. 

Сталося це в московському аеропорту Шереметьєво в ніч з 25 на 26 лютого. Про це повідомляє Інтерфакс.

"Літак здійснив благополучну посадку. Ніхто не постраждав", - повідомило джерело агентства.

За уточненими даними, літак здійснював вантажопасажирський рейс.

Нагадуємо, 20 лютого в США стався інцидент з літаком Boeing-777, який належав компанії United Airlines.

Літак злетів з аеропорта Денвера, але в нього відмовив та загорівся двигун. Палаючі уламки посипалися на жилі квартали міста Брумфілд. Поліція повідомляє, що ніхто не постраждав. Люди просто загасили вогонь та винесли уламки.

На борту літака був 241 пасажир. Літак мав летіти до Гонолулу, штат Гавайі. Ніхто з пасажирів не постраждав, а літак Boeing-777 успішно повернувся до аеропорту та здійснив посадку.

Чекаємо на Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Причини аварії

Після проведення розслідування голова Національної ради з питань транспортної безпеки США Роберт Сумвальт повідомив, що головною причиною аварії є зношеність літаків Boeing.

Згідно з повідомленням Сумвальта, через старість в двигуні зносилися лопасті вентилятора, одна з них зламалася повністю, інша – наполовину. Це спричинило проблеми в роботі двигуна, що в свою чергу призвело до падіння на землю частин обшивки.

Слідство має визначити наскільки довго літак, що є непридатним для використання, продовжували експлуатувати. Всі знайдені уламки відправили на експертизу.

Перевірка всіх Boeing-777

Компанія Boeing порадила всім авіаперевізникам тимчасово призупинити використання літаків серії Boeing-777. Таке рішення було прийняте через інцидент в Колорадо та аварії з літаками компанії, що почастішали за останні роки.

Особливу увагу прес-служба компанії порадила звернути на літаки, що мають двигуни тієї ж серії, що і постраждалий літак - Pratt & Whitney PW4000.

Ще до оприлюднення цієї заяви японські перевізники скасували всі рейси з літаками Boeing -777, американський перевізник United Airlines також призупинив використання літаків вказаної серії.

За даними виробника, літаки з такими ж двигунами використовують також в Південній Кореї. Але звідти інформації ше не надавали.

Раніше сайт новин MY.UA писав про аварію військового літака в Мексиці, що сталася 21 лютого.

Представники ООН звинуватили Іран в заплутуванні розслідування катастрофи літака МАУ. Читайте про всі події в Україні та світі на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом