Доба на Донбасі: бойовики поранили сімох бійців ЗСУ, двох – травмували, один боєць підірвався на міні
Доба на Донбасі: бойовики поранили сімох бійців ЗСУ, двох – травмували, один боєць підірвався на міні

Доба на Донбасі: бойовики поранили сімох бійців ЗСУ, двох – травмували, один боєць підірвався на міні

Протягом поточної доби, 26 лютого, на Донбасі в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано десять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців. Зокрема збройні провокації і з забороненого озброєння.

Українські бійці зазнали поранень та травмувань. Про це йдеться у вечірньому зведенні пресcлужби штабу ООС.

Так, поряд з Водяним, що на Приазов'ї, бойовики вели вогонь зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу сім військовослужбовців Збройних сил України отримали осколкові поранення, ще двоє військових - бойове травмування.

За даними штабу, воїнів оперативно доправлено до лікувального закладу, де їм надається необхідна медична допомога. На місці події працюють посадові особи бригади та група оперативного реагування військової служби правопорядку.

В районі населеного пункту Піски російські найманці відкривали прицільний вогонь по позиціях українських воїнів зі 120 мм та 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

А неподалік населеного пункту Луганське бойовики тричі відкривали прицільний вогонь по позиціях ООС з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї.

Поблизу Мар'їнки підтримувані Росією бойовики ели вогонь зі стрілецької зброї, а біля Кам'янки здійснили кілька пострілів з автоматичного станкового гранатомета.

Крім того, неподалік Невельского військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Він отримав осколкові поранення. Воїну оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.

"На обстріли збройними формуваннями Російської Федерації українські захисники давали адекватну відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Також у штабі повідомляють, що російські найманці і надалі здійснюють інженерні роботи щодо вдосконалення чинних та обладнання нових позицій у районі Донецького аеропорту.

"Підрозділами ЗСУ зафіксовано дообладнання фортифікаційних споруд з використанням мішків з піском поблизу пожежного депо ДАПу. Вищезазначені факти свідчать про те, що представники збройних формувань РФ і далі демонструють небажання виконувати раніше досягнуті домовленості", - йдеться в повідомленні.

У штабі запевняють, що українські воїни і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Нагадаємо, що протягом минулої доби, 25 лютого, збройні формування РФ також десять разів порушили режим припинення вогню, зокрема із забороненого озброєння.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини з фронту: обстріл українських позицій, один військовий отримав поранення

На фронті упродовж останньої доби відбулося понад пів десятка прицільних ворожих обстрілів. Один український воїн отримав кульове поранення. Нині він у шпиталі. Подробиці з передової – дивіться далі.  

Новини з фронту: обстріл українських позицій, один військовий отримав поранення
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
loader
loader