ВВП України зросте на 4,1% у 2021 році - Fitch Ratings
ВВП України зросте на 4,1% у 2021 році - Fitch Ratings

ВВП України зросте на 4,1% у 2021 році - Fitch Ratings

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг України на рівні "B". Про це пише УНН з посиланням на Fitch Ratings.

Деталі

Агентство зазначає, що рейтинги України відображають надійну основу макроекономічної політики, яка підтримує відносно високий ступінь стійкості до шоку, спричиненого коронавірусом.

За оцінками агентства, друга хвиля Covid-19 була набагато складнішою, ніж перша.

"Але рівень смертності знижується, і ми припускаємо, що економічні заборони залишаються обмеженими", - йдеться в повідомленні.

Fitch Ratings прогнозує, що реальний ВВП України зросте у 2021 році на 4,1%. Економіка майже відновиться після спаду на 4,2% в 2020 році.

Згідно з прогнозом, зростання відбудеться за рахунок приватного споживання, зростання виробництва сільськогосподарської продукції та часткового відновлення інвестицій.

Водночас Fitch прогнозує зниження темпів зростання ВВП до 3,8% у 2022 році у зв'язку з відміною політичних стимулів.

Стабільний прогноз відображає очікування поступової бюджетної консолідації і продовження макроекономічної політики, яка допомогла зберегти загальну стабільність у зовнішніх фінансах під час минулорічного шоку, йдеться в повідомленні.

Додамо

Національний банк України у 2021 році очікує зростання ВВП на 4,2%. Цьому сприятиме низка факторів, зокрема, збільшення реальних доходів громадян.

Теги по теме
Экономика ВВП
Источник материала
Поделиться сюжетом