Україна може отримати 10 мільйонів доз вакцини від Ізраїлю
Україна може отримати 10 мільйонів доз вакцини від Ізраїлю

Україна може отримати 10 мільйонів доз вакцини від Ізраїлю

Україна може отримати 10 мільйонів доз вакцини від Ізраїлю. Про це стало відомо з Telegram-каналу народного депутата від “Слуг народу” Ольги Василевської-Смаглюк.

З 24 лютого 2021 року Україна розпочала новий етап боротьби проти коронавірусної інфекції — вакцинування. Протягом року по всій території країни приймалися та вводилися всі можливі карантинні обмеження, але досягти перемоги над вірусом не вдалося.

Новий етап боротьби

Першою партією вакцини, яка стала доступна для українців виявився препарат CoviShield.

На отриманих 500 тисяч доз вакцини CoviShield, Уряд  не зупинився і вже 26 лютого 2021 року посольство України в Ізраїлі отримало відповідь про допомогу ще на 10 мільйонів доз вакцини.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram і Viber!

За наданою інформацією від Ольги Василевської-Смаглюк стає відомо, що посол Євген Корнійчук проінформував її особисто про домовленість, яка несе в собі досить важливу інформацію. Послу України в Ізраїлі вдалося особисто домогтися позитивного результату на отримання 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусної інфекції, яка останнім часом досить активно почала знову рости в статистиці.

Вакцину Україна отримає завдяки послу

Також з повідомлення нардепа від “Слуг народу” відомо, що проєкт контракту самої домовленості та умов на яких Україна отримає бажану вакцину вже направлений до Міністерства охорони здоров'я України. В проєкті йдеться мова про вакцину від коронавірусної інфекції від Pfizer/BioNTech.

Під час затвердження плану вакцинації від коронавірусної інфекції, Україна включала вакцину від Pfizer/BioNTech в перший етап вакцинування, але з постачанням виникли затримки і було прийнято рішення розпочати вакцинацію препаратом CoviShield.

Вакцина Pfizer/BioNTech відома, як препарат від американської фармацевтичної компанії Pfizer та німецької біотехнологічної компанії BioNTech.

Отриманий препарат в розробці має досить ефективний результат, який дає можливість знизити країнам кількість інфікованих до 94%.

Самі ізраїльські науковці та дослідники її вважають “дуже ефективною”.

Варто зазначити, що Україні вдалося здійснити 1 388 щеплень від початку вакцинування.

Та не вдалося уникнути і перших скарг на самопочуття після вакцинації. Під час брифінгу головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко зазначив, що в державний експертний центр було надійдено 7 скарг про реакцію на вакцинування препаратом CoviShield.

За словами Віктора Ляшка, всі скарги розглянуті і проходять етап аналізу реакції на препарат, щоб встановити причини їх виникнення.

На сайті MY.UA ви знайдете і інші новини з області медицини, включаючи новини про коронавірус.

Зокрема, ми повідомляли, що кількість нових інфікованих на коронавірусну інфекцію зростає.

Читайте актуальні новини на нашому каналі у Twitter!

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом