У Помпеях знайшли віз для урочистих церемоній I століття
У Помпеях знайшли віз для урочистих церемоній I століття

У Помпеях знайшли віз для урочистих церемоній I століття

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Візок для урочистих релігійних церемоній і аристократичних весіль, повністю збережений із I століття н.е., виявлений під час розкопок в Помпеях. Про це повідомляє ANSA, пише УНН.

Деталі

На чотириколісному возі, прикрашеному декоративними елементами на еротичну тему, збереглися сліди поводів, подушок і навіть відбиток колоса пшениці.

Дослідники припускають, що віз могли використовувати у давньоримському місті під час релігійних процесій, присвячений Церері, богині родючості, або Венері, богині любові і краси, або ж він служив весільним візком аристократичної багатої родини.

Знахідка була зроблена на місці археологічних розкопок за древньою огорожею міста.

Повністю поховане під шаром лави і попелу місто, яке загинуло під час виверження Везувію в 79 році н.е., було вперше виявлене в 1592 році.

Табличка з написом "Помпеї" була знайдена там лише через майже 100 років - в 1689 році, але тоді вважалося, що руїни відносяться до політичного діяча Помпея Великого (106-48 роки до н.е.).

Розкопки Помпей тривали протягом XVIII-ХІХ століть. З середини минулого століття в музеї-заповіднику ведуться в основному роботи по забезпеченню збереження всіх об'єктів і їх реставрації. Площа музейного комплексу з 1,5 тис. будівель налічує понад 60 га.

Близько 20% "мертвого міста", розкопки якого допомагали багато чого довідатися про устрій життя стародавніх римлян, знаходяться під землею. В основному це периферійні ділянки, які часто піддаються незаконним розкопкам і розграбування.

Додамо

В Італії археологічний парк Помпеї оголосив про відкриття для туристів трьох важливих будинків в місті - Casa degli Amanti, Casa del Frutteto і Casa della Nave Europa.

Теги по теме
Италия
Источник материала
Поделиться сюжетом