Протягом доби бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню: гатили із забороненого озброєння
Протягом доби бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню: гатили із забороненого озброєння

Протягом доби бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню: гатили із забороненого озброєння

Протягом минулої доби, 27 лютого, збройні формування Російської Федерації дев'ять разів порушили режим припинення вогню, використовуючи заборонені Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 28 лютого.

У штабі наголошують, що проросійські бойовики надалі ігнорують режим припинення вогню і обстрілюють позиції підрозділів Об'єднаних сил, здійснюючи запит до СММ ОБСЄ на встановлення режиму "Тиша".

В районі населеного пункту Луганське окупанти відкривали прицільний вогонь зі 120 мм та 82 мм мінометів. На цьому напрямку на міні підірвався військовослужбовець. З осколковими пораненнями його відправили до лікарні. 

Неподалік Миронівського окупанти вели вогонь з 82 мм мінометів, а поблизу Південного - ще й з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля Широкиного російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з автоматичного станкового та станкового протитанкового гранатометів. Поруч Пищевика – з ручного протитанкового гранатомета. В передмісті Мар'їнки зафіксували кілька пострілів снайпера.

Вогнева активність ворога спостерігалася і неподалік населених пунктів Зайцеве та Водяне. Тут збройні формування Російської Федерації здійснили прицільні постріли в бік українських позицій зі стрілецької зброї.

Також, з боку російсько-окупаційних військ продовжується систематичне перешкоджання діяльності місії ОБСЄ на на окупованих територіях. Крім того, провокації проросійських найманців супроводжувалися інформаційними фейками у соціальних мережах.

На полігоні поблизу населеного пункту Тернове, патруль ОБСЄ зафіксував 22 танки різних модифікацій. "Це суперечить забороні розміщення ОВТ за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння. А також, в тому ж районі, були розміщені 6 самохідних гаубиць "Гвоздика" та 6 протитанкових гармат "Рапіра" з порушенням ліній відведення", - йдеться у зведенні. 

Як повідомлялося, медики військового шпиталю в прифронтовому Покровську та особивий склад окремої санітарної ротивакцинувалися проти коронавірусу. Напередодні до медзакладу доправили 7,2 тис. доз препарату. Сьогодні мобільні групи у складі анестезіолога, терапевта і медсестри мають почати виїзди безпосередньо у бригади, аби щепити тих, хто дав на це згоду. 

Відео Новини України: на фронті розпочалася вакцинація проти коронавірусу

Вакцинація на фронті. Медики військового шпиталю в прифронтовому Покровську та особовий склад окремої санітарної роти вакцинувалися проти коронавірусу. Напередодні до них доправили 7200 доз препарату "AstraZeneca". А сьогодні мобільні групи у складі анестезіолога, терапевта і медсестри мають почати виїзди безпосередньо у бригадах, аби щепити тих, хто дав на це згоду.  

Новини України: на фронті розпочалася вакцинація проти коронавірусу
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
loader
loader