Названо ім’я захисника, який загинув учора на Донбасі
Названо ім’я захисника, який загинув учора на Донбасі

Названо ім’я захисника, який загинув учора на Донбасі

Сергій Моісєєнко загинув у результаті обстрілу з боку окупаційний військ РФ
Фото: 36 окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського

За минулу добу на Донбасі збройні формування РФ сім разів порушили режим припинення вогню

У районі проведення операції Об’єднаних сил у результаті ведення противником обстрілу українських позицій зі стрілецької та снайперської зброї загинув молодший сержант Сергій Моісєєнко. Про це повідомила 36 окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського, в якій служив боєць.

«Сміливим морським піхотинцем, добрим побратимом і патріотом своєї країни він навіки залишиться у нашій пам’яті. Весь особовий склад 36 окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського Військово-Морських сил ЗС України глибоко сумує та висловлює щирі співчуття рідним і близьким Сергія», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, за минулу добу, 28 лютого, на Донбасі збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню.

Так, неподалік населеного пункту Пищевик російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї. Внаслідок обстрілів противника загинув український воїн.

У пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил зазначають, що основною метою дій збройних формувань окупантів залишалось провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. У кількох випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку українських захисників.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Слідчі Служби безпеки України відкрили понад 22,7 тис. кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки і оборони України, посягання на її територіальну цілісність і недоторканність, а також тероризм під час анексії Автономної Республіки Крим та у районі проведення АТО/ООС.

Опитування
Источник материала
loader
loader