На Донбасі постійно перебувають приблизно 50 російських снайперів – ГУР
На Донбасі постійно перебувають приблизно 50 російських снайперів – ГУР

На Донбасі постійно перебувають приблизно 50 російських снайперів – ГУР

На окупованій частині Донбасу постійно перебувають близько 50 снайперів із силових структур Росії. А загалом їхній штат становить до пів тисячі людей, поінформувало Головне управління розвідки Міноборони України у коментарі проєкту "Радіо Свобода".

За даними розвідників, йдеться снайперські підрозділи збройних сил Росії, Федеральної служби безпеки та інших силових структур. Діють на території України, аби підвищувати свій бойовий досвід. Окрім того на українцях випробовують новітнє озброєння.

За інформацією ГУР, снайпери постійно працюють у лавах бойовиків із 2016 року – у 1-му та 2-му "армійських корпусах" ЗС РФ, які підтримують терористичні угрупування "ДНР" і "ЛНР". Окупанти регулярно проходять навчання з російськими інструкторами.

"За нашими даними, зараз штатна чисельність таких підрозділів становить близько 450 військовослужбовців-снайперів. Крім того, на територію України зараз дуже активно заходять снайперські групи збройних сил Росії, ФСБ, інших силових структур. Це близько 50 осіб, які постійно перебувають на нашій території для того, щоб відпрацьовувати найбільш важливі завдання і, крім того, підвищувати свій бойовий досвід по застосуванню снайперського озброєння в сучасних конфліктах", – розповів представник ГУР МОУ Вадим Скібіцький.

За його словами, здебільшого мова про короткий період часу, коли снайперська група заходить із території Росії на Донбас, виконує поставлене завдання, відпрацьовує елементи для підвищення своїх професійних якостей та перевіряє новітнє озброєння.

Источник материала
loader
loader