У Єревані противники Пашиняна увірвалися до будівлі уряду
У Єревані противники Пашиняна увірвалися до будівлі уряду

У Єревані противники Пашиняна увірвалися до будівлі уряду

У вірменському Єревані противники прем'єр-міністра Нікола Пашиняна увірвалися до будівлі уряду, а потім покинули її.

Про це повідомляє Спутник.Армерия в Telegram-каналі. 

Зазначається, що антиурядові протести почалися з новою силою. Зокрема, сьогодні, 1 березня, опозиція влаштувала акцію протесту в третьому урядовому корпусі. Прихильники опозиції вигукували гасла "Вірменія без Нікола", але далі посту охорони не пройшли. Їм довелося покинули будівлю.

Своєю чергою, Пашинян провів засідання Радбезу. Під час нього обговорили питання, що стосуються внутрішньої і зовнішньої безпеки Вірменії. Утім, президента Армена Саркісяна та глави Генштабу Оніка Гаспарян на засіданні не було. 

Радбез закликав президент Саркісяна підписати указ про звільнення начальника Генштабу. "Конституція Республіки Вірменія чітко визначає неприпустимість залучення Збройних Сил у політичні процеси", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, криза у Вірменії почалася 25 лютого. Люди вийшли на вулиці міста на тлі заяви глави уряду про спробу військового перевороту в країні. Таку думку Пашинян висловив після того, як Генштаб Збройних сил зажадав відставки не тільки прем'єр-міністра, а й усього уряду після звільнення їхнього першого заступника начальника Тирана Хачатряна.

Нагадаємо, у Вірменії відбувалися масові протести, організовані опозицією з вимогою відставки Пашиняна. Мітингувальники звинувачують його в відповідальності за поразку в нещодавньому збройному протистоянні з Азербайджаном за контроль за Нагірний Карабах та у нинішній економічній кризі в країні. Президенти Росії, Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії підписали заяву, згідно з якою від 10 листопада 2020 року оголошується проповне припинення вогню і всіх військових дій у Нагірному Карабасі. Підрозділи збройних сил Азербайджану і Вірменії зупиняються на займаних позиціях.

Відео Новини світу: у Вірменії тривають протести - мітингарі перекрили центральний проспект столиці

Протести у Вірменії. Генпрокуратура країни вивчає заяву Генштабу, який напередодні закликав до відставки прем'єра та уряду. Тим часом у Єревані тривають протести. Мітингарі перекрили центральний проспект столиці, де розташовані резиденція прем`єра та будівля парламенту. Встановили там намети, а також забарикадували сміттєвими баками та лавками. Вимагають від депутатів розглянути відставку прем`єра Нікола Пашиняна.

Новини світу: у Вірменії тривають протести - мітингарі перекрили центральний проспект столиці
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Источник материала
loader
loader