Рада зробила перший крок до збільшення мінімального розміру аліментів на дитину, що стягуються з родичів
Рада зробила перший крок до збільшення мінімального розміру аліментів на дитину, що стягуються з родичів

Рада зробила перший крок до збільшення мінімального розміру аліментів на дитину, що стягуються з родичів

Верховна Рада 2 березня у першому читанні підтримала збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів.

"За" відповідний Закон "Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)" проголосувало 253 народних обранці.

Проєктом Закону пропонується внести зміни до частини другої статті 272 Сімейного кодексу та законодавчо закріпити мінімальний розмір аліментів, що підлягає стягненню на дитину з інших членів сім'ї та родичів не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

"Йдеться про аліменти, що стягуються з дідуся, бабусі, рідних братів, сестер і в разі, якщо в малолітніх та неповнолітніх дітей немає матері, батька, або якщо батьки не можуть з поважних причин надавати їм належного утримання", - пояснила на засіданні парламенту голова підкомітету у справах сім'ї та дітей Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Тетяна Рябуха (фракція "Слуга народу").

Варто зазначити, що наразі за чинним законодавством мінімальний розмір аліментів складає 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Нагадаємо, що від 1 січня 2021 року прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років складає 1921 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років — 2395 грн.

Відео Міністр юстиції відповів на запитання глядачів щодо виплати аліментів

Ухилення від сплати аліментів! В Україні вже більше як пів мільйона недобросовісних аліментників. Із них уже 120 тисячам заборонено виїжджати закордон. А 2020-го їхні борги аліментників зростатимуть ще швидше, бо після останнього підвищення прожиткового мінімуму розмір виплат збільшився. Чим ризикують боржники – дивімося, а потім поговоримо на цю тему з міністром юстиції Денисом Малюськом. Більше - у розділі Економіка.

Сніданок з 1+1
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны