70 тисяч мешканців харківської Лозової відучора відрізали від водопостачання
70 тисяч мешканців харківської Лозової відучора відрізали від водопостачання

70 тисяч мешканців харківської Лозової відучора відрізали від водопостачання

Домівки 70 тисяч мешканців Харківської області у Лозовій і прилеглих селах відучора відрізали від водопостачання.

Про це йдеться в ТСН.12.00.

Але вода в оселях людей поступово почала зникати ще в четвер. І все- через масштабну аварію на водогоні. Спочатку рвонуло на одній ділянці, згодом з’ясувалось, що витік є і на іншій. Тож ремонтні роботи затягнулися. Воду різним районам комунальники вирішили подавати із резервуарів за графіком. Наприклад, сьогодні вона буде зранку до першої години дня. Але дехто скаржиться, що до верхніх поверхів вона не доходить.

Тож біля пунктів питної води - справжній ажіотаж. На вулицях чимало люду з порожніми пляшками. Сюди йдуть, аби запастися водою.

Аварія, кажуть комунальники, дійсно дуже велика. Вчора вони віднайшли конкретне місце пошкодження. Виявилося, що труба тріснула просто під залізничними коліями, це дуже ускладнює ремонт. Там трубопровід уже полатали, втім проблема залишилась. Вода і далі кудись витікає, а тому під землею шукають ще один прорив. «Відправляють на Лозову на годину 400-450 кубометрів, то ми ось отримуємо десь 110 кубів. Тобто 4 частину тільки отримуємо. Це недостатньо для того, щоб стало давати людям воду, а навіть погодинно не дає змоги накопичувати воду», - каже перший заступник лозівського міського голови Олександр Жидков.

Відео Новини України: у Харківський області місту і двом сусіднім селам відключили воду

Лозова без води. У Харківський області місто і два сусідніх села опинилися на сухому пайку напередодні увечері. В домівки 70 тисяч абонентів відключили подачу води. Причини відключення та коли з'явиться вода – у прямому включенні.  

ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Цей водогін - дві гілки завдовжки 30 кілометрів. Одна з них зношена на 90%, інша – на 75. Магістраль потребує термінового ремонту. Місцеві чиновники вже навіть розробили проєкт, утім сума просто захмарна – понад 750 мільйонів гривень, яку не потягне місцевий бюджет. А тому будуть просити допомоги в уряду.

Якщо ж ситуація і надалі залишатиметься такою, то в Лозовій оголосять надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Школи відправлять на дистанційне навчання, а лікарні будуть приймати лиш тяжких пацієнтів. Це питання збираються обговорити на засіданні за годину.

Поки не буде змоги давати воду в крани, її підвозитимуть на машинах.

Автор:
Юлія Семененко
Источник материала
Поделиться сюжетом