Як у Житомирі зустріли перший день нових карантинних обмежень
Як у Житомирі зустріли перший день нових карантинних обмежень

Як у Житомирі зустріли перший день нових карантинних обмежень

В Україні майже 3,5 тисячі людей минулої доби довелося шпиталізувати через тяжкий перебіг коронавірусу. 185 пацієнтів померли, а загальна кількість інфікованих - знову зросла. За добу лабораторно підтвердили понад 7 тисяч нових випадків. 

Більш детально - у матеріалі ТСН.19:30. 

Три регіони нині - в "червоній карантинній зоні". До Прикарпаття, Буковини та Житомирської області "Укрзалізниця" призупинила продаж квитків. Поїзди проїжджатимуть повз, а пасажирам, які придбали квитки заздалегідь, доведеться сідати на потяги або виходити з них на інших станціях маршруту - розташованих поза "червоною зоною". 

У Житомирі - перший день нових обмежень. Зранку там мали зачинитися непродовольчі крамниці, бари, фітнес-центри та розважальні заклади. Тут одразу і бунт підприємців проти карантину: торгівці пікетували обладміністрацію, погрожували перекривати вулиці і блокувати адмінбудівлі. За тиждень у Житомирській області кількість хворих на COVID-19 зросла утричі. За добу - 7 летальних випадків та 860 нових інфікованих. Реанімації інфекційних відділень заповнені ущент. Медики кажуть: якщо раніше швидкі в день привозили до 10 пацієнтів, то тепер ця цифра - удвічі більша.

Відео Новини України: як жителі Житомира зустріли перший день нових карантинних обмежень

В Україні майже 3,5 тисячі людей минулої доби довелося шпиталізувати через тяжкий перебіг коронавірусу. 185 пацієнтів померли. А загальне число інфікованих знову зросло. За добу лабораторно підтвердили понад 7 тисяч нових випадків. Три регіони нині у "червоній" карантинній зоні. До Прикарпаття, Буковини та Житомирської області "Укрзалізниця" призупинила продаж квитків. Детальніше про реакцію містян на карантин дивіться в прямому включенні.  

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Зростання захворюванності і призвело до жорсткого карантину та червоної зони. Щоправда, міський транспорт працює у звичному режимі, скорочення рейсів нема. Працюють садочки і школи для учнів молодших класів. А от старша школа і студенти переведені на дистанційне навчання. Закриваються непродовольчі крамниці, фітнес-центри, розважальні заклади. Ресторани - продають їжу лише на виніс. Найбільше невдоволені карантином - підприємці. Близько трьох сотень людей прийшли до обласних чиновників з вимогою дати їм працювати. Казали, що готові дотримуватись і дистанції, і маскового режиму. Головне - аби заклади не зачиняли. Тож в обладміністрації зібралася комісія, туди пішли і представники від підприємців. Говорили вони за зачиненими дверима близько години. А коли вийшли - переговорники-підприємці попросили пікетувальників розходитися по домівкам. Мовляв, свого добилися. Тож мітингарі зраділи.

Але житомирський міський голова вже сказав, що підприємці усе неправильно зрозуміли. Домовились лише до того, що направлять звернення до головного санітарного лікаря - переглянути карантинні обмеження у цю пятницю, і якщо захворюваність на вірус не буде зростати - то тоді Житомирську область зможуть вивести з червоної зони. Тож завтра може бути така ситуація, що підприємці, які почули те, що хотіли почути - вийдуть на роботу і порушать карантинні обмеження.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович, коментуючи закупівлі російської вакцини від COVID, відзначився некоректним жартом про Україну. Він нібито запропонував віддати Росії українське Закарпаття.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Автор:
Олена Кузнєцова
Источник материала
Поделиться сюжетом