Кравчук попередив про загрозу виходу Росії з режиму перемир'я на Донбасі: причина
Кравчук попередив про загрозу виходу Росії з режиму перемир'я на Донбасі: причина

Кравчук попередив про загрозу виходу Росії з режиму перемир'я на Донбасі: причина

На Донбасі окупаційна влада дозволила бойовикам відкривати "випереджальний" вогонь по позиціях ООС, звинувативши українську сторону в буцімто порушенні режиму тиші. Своєю чергою, голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук заявив, що цю заяву розцінюють в делегації як загрозу одностороннього виходу Росії з перемир'я.

Про це повідомляє пресслужба української делегації у Telegram.

Також Леонід Кравчук висловив протест проти повідомлення терористів про "...отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок" бійців.

"Ми розцінюємо цю заяву як загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню та загрозу зриву виконання Мінських домовленостей. Консультації продовжуються", - сказано в повідомленні.

Напередодні президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив про відсутність прогресу у перемовинах з Росією і нагадав, що Москва є стороною конфлікту, а не посередником.

"На жаль, Росія не відповіла на позитивні кроки України з виконання Мінських домовленостей. Тому наші економічні санкції проти Росії залишатимуться в силі. Росія є стороною конфлікту, а не посередником. Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до неконтрольованих урядом районів України. Пандемія КОВІД-19 не має бути підставою для подальшого відторгнення цих регіонів від України. Ми також закликаємо Росію  повернутися до Спільного центру з контролю та координації", - заявив Шарль Мішель.

Читайте також:

  • На Донбасі підірвався автомобіль з українськими військовими: 9 бійців постраждали 
  • У Полтавській області прощаютьсяіз загиблим на Донбасі 19-річним бійцем 
  • "Більш неспокійно стає на лінії зіткнення": у Путіна відреагувалина санкції проти Медведчука
  • Використовують як полігон: у розвідці розповіли про російських снайперів на Донбасі 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини ООС: під Новолуганським загинули троє бійців, причини трагедії мають оголосити сьогодні

Сьогодні мають оголосити причини загибелі військових у Донецькій області. Напередодні під Новолуганським бійці підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Cлідчі Державного бюро розслідувань, які працюють на місці загибелі, оприлюднили фото, на яких видно, що вибух розірвав замерзлу землю. Загиблих троє. Це старший солдат Дмитро Мироненко з Харківської області та двоє кременчужан - капітан Олександр Войтенко та старший солдат В'ячеслав Олексієнко. Більше про війну на Сході України

Новини ООС: під Новолуганським загинули троє бійців, причини трагедії мають оголосити сьогодні
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader