Місія ОБСЄ зафіксувала 150 порушень припинення вогню на Донбасі за добу
Місія ОБСЄ зафіксувала 150 порушень припинення вогню на Донбасі за добу

Місія ОБСЄ зафіксувала 150 порушень припинення вогню на Донбасі за добу

У щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за 2 березня зазначено, що організація зафіксувала 150 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області. За попередню добу в цій області зафіксовано дев’ять таких порушень.

При цьому в Луганській області порушень режиму тиші виявлено не було. За 1 березня в цій області було зафіксовано всього два таких порушення.

Також повідомляється, що спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували 11 вантажівок з логотипами міжнародної гуманітарної організації, що перетинали лінію зіткнення поблизу населеного пункту Щастя і слідували в напрямку непідконтрольного уряду Луганська. Водночас приналежність автотранспортних засобів до тієї чи іншої міжнародної організації у звіті СММ не вказана.

Також співробітники місії зафіксували озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення на полігоні в непідконтрольному урядові районі Донецької області. А на ділянці розведення в районі Золотого і біля її південного краю ними були знову виявлені контейнери.

СММ ОБСЄ здійснювали моніторинг на ділянках розведення сил і засобів в районах Станиці Луганській, Золотого і Петрівського, а також контролювали ситуацію з цивільним населенням, зокрема на чотирьох контрольних пунктах в’їзду-виїзду та чотирьох відповідних блокпостах збройних формувань в Донецькій і Луганській областях.

Читайте
Зеленський сподівається на подальший тиск ЄС на РФ через ситуацію на Донбасі

При цьому на блокпості збройних формувань поблизу населеного пункту Оленівки Донецької області і в неконтрольованому урядом пункті пропуску на кордоні поблизу населеного пункту Ізварине Луганської області свобода пересування СММ ОБСЄ була як і раніше обмежена.

За минулий рік кількість порушень режиму тиші на Донбасі зменшилася на 55% порівняно з попереднім роком.

Представники ОБСЄ зазначали, що це сталося завдяки додатковим заходам контролю за дотриманням режиму припинення вогню.

Теги по теме
Донбасс ОБСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом