На Харківщині майже 80 тисяч людей залишилися без води: місто та два селища на межі надзвичайної ситуації
На Харківщині майже 80 тисяч людей залишилися без води: місто та два селища на межі надзвичайної ситуації

На Харківщині майже 80 тисяч людей залишилися без води: місто та два селища на межі надзвичайної ситуації

Якщо проблеми з водою досягнуть критичної точки, в місті Лозова можуть оголосити надзвичайну ситуацію / фото УНІАН

У місті Лозова, а також ще двох селищах Харківської області відключили водопостачання. Без води залишилися домівки майже 80 тис. мешканців.

Про це повідомляє ТСН.

У вівторок, 2 березня, людям повністю відрізали воду, однак вона почала зникати ще минулого тижня через масштабну аварію на водогоні.

Спочатку стався прорив на одній ділянці, а згодом надійшла інформація про витік на іншій, тому ремонтні роботи затягнулися. Учора фахівцям вдалося виявити місце пошкодження: з'ясувалося, що труба тріснула просто під залізничними коліями, що ускладнило ремонт.

За словами комунальників, там трубопровід уже полагодили, проте вода й далі продовжує кудись витікати, а тому шукають ще один прорив.

"Відправляють на Лозову десь 400-450 кубів на годину, але ми отримуємо близько 110 кубів, тобто лише четверту частину", - зазначив перший заступник лозівського міського голови Олександр Жидков.

Зараз воду різним районам подають із резервуарів за графіком, однак мешканці скаржаться, що її отримують не всі, а графік порушується.

"Сьомий поверх, з'явилася вода о пів на десяту. Нам довелося в екстреному режимі набирати все, що можна. Але, я так розумію, дев'яті поверхи так і не дочекалися. Вчора не було взагалі води. Дали буквально на 15 хвилин вранці, ввечері взагалі не дали", - розповіла одна з жительок.

Місцевий водогін - це дві гілки довжиною 30 км, одна з яких зношена на 90%, інша на 75%. Магістраль потребує капітального ремонту. За словами чиновників, вони вже розробили проект ремонту, втім потрібної суми - більше ніж 750 млн грн - у місцевому бюджеті немає, а тому будуть просити допомогу в уряду

Якщо проблеми з водою досягнуть критичної точки, в Лозовій можуть оголосити надзвичайну ситуацію регіонального рівня, школи переведуть на дистанційне навчання, а лікарні прийматимуть лише тяжкохворих пацієнтів.

Новини України: у Харківський області місту і двом сусіднім селам відключили воду

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Удар стихії: під час потужного шторму в Одесі велетенські хвилі знищили декілька пляжів (відео)
  • У двох регіонах окупованого Криму вводять погодинний графік водопостачання
  • Відлига триває: деякі українські річки можуть вийти з берегів та затопити подвір'я (відео)
  • Нечистоти вже потекли в Дунай: у Вилковому вже тиждень через борги за світло не працює каналізація (відео)

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Теги по теме
Новости Украины вода
Источник материала
Поделиться сюжетом