Одна на 17 хворих: медики інфекційної лікарні Франківська вийшли на протест через невиплату надбавок
Одна на 17 хворих: медики інфекційної лікарні Франківська вийшли на протест через невиплату надбавок

Одна на 17 хворих: медики інфекційної лікарні Франківська вийшли на протест через невиплату надбавок

Медсестри та молодший медичний персонал Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні прийшли з протестомпід облдержадміністрацію. Вони вимагали виплатити їм обіцяну 300% надбавку до зарплати за роботу із хворими на коронавірус.

Про це повідомляє "Канал 402". 

Медики розповіли, що вони регулярно не отримують обіцяних Кабміном надбавок до зарплати.

"Ми вже писали звернення до обласної держадміністрації, зверталися і до уряду. За лютий ми отримали хто як: хто 70% надбавки, хто 60%. Щоби ми отримали всі обіцяні 300% – такого не було. Ще в червні-липні давали 150%, 250%", - пояснила медсестра Марія Процишин.

Її колега Любов Лесюк додала, що вона зараз змушена водночас доглядати за 17 хворими на коронавірус. При цьому за лютий вона заробила лише 4379 грн.

В. о. обов’язків гендиректора лікарні Микола Стовбан вийшов до колективу та заявив, що коштів, які виділяє Національна служба здоров'я України недостатньо, щоб виплатити людям зарплату із обіцяними надбавкам. Він додав, що залишається тільки сподіватись, що у подальшому щось зміниться. В Івано-Франківській ОДА ж лише прийняли скаргу медиків.

Нагадаємо, в Івано-Франківську переповнені лікарні через спалах коронавірусу. Люди змушенілежати у лікарняних коридорах. 

Відео Новини України: чернівецькі підприємці вийшли на протест проти карантинних обмежень

Мітингували сьогодні підприємці  у Чернівцях. У "червоній" зоні регіон опинився у понеділок. За минулу добу там 500 нових хворих.  І жорсткими карантинними обмеженнями невдоволені продавці одного з найбільших непродовольчих ринків країни - "Калинівського". Одразу після зачинення ринку вони вийшли на перший мітинг: вимагали або відновлення роботи, або компенсацій.  

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Источник материала
Поделиться сюжетом