У браконьєрів вилучили понад півтори сотні щиглів, частина птахів - загинула
У браконьєрів вилучили понад півтори сотні щиглів, частина птахів - загинула

У браконьєрів вилучили понад півтори сотні щиглів, частина птахів - загинула

КИЇВ. 3 березня. УНН. Держекоінспекція Столичного округу конфіскувала близько півтори сотні щиглів, які охороняються Бернською конвенцією, під час оперативної перевірки у Київській області. Через недбале поводження браконьєрів частина птахів загинула, ще декілька особин постраждали. Про це повідомляє Андрій Мальований голова Державної екологічної інспекції, пише УНН.

Цитата

"Щойно працівники ДЕІ випустили у природне середовище понад сотню рідкісних птахів. Символічно, що це сталося у Всесвітній день дикої природи.

На жаль, не для всіх пташок тимчасовий полон минув безслідно. Через недбале поводження браконьєрів частина птахів загинула, ще декілька особин постраждали. Ті птахи, які потребують догляду та лікування, передані орнітологам", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що вранці інспектори виявили незаконне перевезення близько півтори сотні щигликів. Птахи були вилучені, а браконьєри притягнуті до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 88-1 КУпАП.

Контекст

Щиглики користуються дуже високим попитом у країнах Близького Сходу. Одна особина може коштувати близько 100 доларів США. Натомість штраф, який зобов’язані сплатити браконьєри, що виловлювали рідкісних пташок, згідно з КУпАП становить всього 850 гривень.

Довідково

Щиглики невеличкі яскраві птахи. У дорослих самців тім’я, лоб і горло червоні. Решта оперення голови чорна. Спина і поперек бурі, груди і тіло з боків жовтувато-бурі, підхвістя біле. Самка схожа на самця, але всі кольори оперення тьмяніші. У молодих птахів немає червоного і чорного кольорів на голові. Птахи корисні і декоративні. Вони винищують шкідників, особливо, тлю, а також насіння бур’янів.

До слова, 3 березня 2021 року Світова спільнота відзначає Всесвітній день дикої природи.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны