Засідання ТКГ по Донбасу: про що говорили сьогодні
Засідання ТКГ по Донбасу: про що говорили сьогодні

Засідання ТКГ по Донбасу: про що говорили сьогодні

КИЇВ. 3 березня. УНН. У середу в режимі відеоконференції відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій. Про результати засідання повідомили в пресслужбі Української делегації, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що після протесту глави Української делегації Леоніда Кравчука, решта консультацій "відбулися в робочому режимі".

За даними пресслужби, делегація продовжує зосереджувати зусилля на реалізації наступних заходів:

- збереження режиму припинення вогню;

- безперешкодний доступ МКЧХ та інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб;

- звільнення утримуваних осіб;

- розблокування російською стороною роботи КПВВ;

- забезпечення вільного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території України;

- допуск представників МАГАТЕ на окуповані території для забезпечення проведення інспекції ядерних об’єктів на тимчасово окупованих територіях.

Повідомляється, що Кравчук ще раз нагадав, що будь-які консультації мають сенс лише у випадку, якщо вони матимуть дієвий практичний сенс та будуть відбуватися в суворій відповідності до прийнятих раніше угод.

"Тверда позиція Української делегації: основою врегулювання є чітке виконання спільних рішень, прийнятих в рамках роботи обох форматів і ТКГ, які містять у собі необхідні механізми і для встановлення всеосяжного режиму припинення вогню, і для врегулювання гуманітарної та економічної ситуації на окупованих територіях, які в подальшому стали основою для реалізації політичної частини угод", - зазначили в пресслужбі.

Крім того, сторони привітали пропуск гуманітарного конвою ООН на територію окупованих районів через КПВВ "Щастя".

Наступне засідання ТКГ заплановане на 17 березня.

Що було раніше

Як повідомляв УНН, глава Української делегації Леонід Кравчук заявив протест проти оприлюдненого бойовиками повідомлення про “... отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника”, назвавши це загрозою виходу РФ з режиму припинення вогню.

Теги по теме
Украина Россия Донбасс переговоры
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны