"Яловича мова": в Одесі спалахнув не класичний мовний скандал
"Яловича мова": в Одесі спалахнув не класичний мовний скандал

"Яловича мова": в Одесі спалахнув не класичний мовний скандал

В одному з одеських магазинів одягу розгорівся нетиповий мовний скандал.

Так, одну з клієнтів обурило, що продавщиця обслуговувала її українською мовою.

Подробиці про скандал в Одесі

Підбурені обуренням жінки обслуговуванням українською мовою, інші відвідувачі магазину також підключилися до приниження державної мови.

Ініціатор скандалу назвала українську мову "яловичою" і зазначила, що якби українці жили як люди, то і домовитися б могли теж по-людськи.

У відповідь співробітниця магазину одягу сказала, що клієнтам можна розмовляти на будь-якій, зручній для них мові, а сама і далі спілкувалася українською.

Однак, мабуть, така відповідь не задовольнила відвідувачів магазину, а одним з них навіть була написана скарга на продавщицю за відмову в обслуговуванні російською мовою.

Відеоролик з інцидентом оприлюднено в соціальних мережах, а також про це повідомляв "5-тий канал".

Стрічка новин України та світу - в нашому Viber!

Випадки мовних скандалів в Україні: що було раніше

Подібна одеській ситуація сталася і в місті Миколаїв. Там один з відвідувачів кафетерію почав конфлікт з баристою у зв'язку з тим, що вона спілкувалася з ним українською. У зв'язку з інцидентом від уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня надійшло звернення в Національну поліцію. Він написав про неприпустимість приниження продавців за виконання ними норм Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Стрічка новин - у нашому Telegram!

Також раніше 15-тирічна блогерша спровокувала мовний скандал у соцмережі TikTok. Так, Леоненко Лізі з ніком maybe_lizaaaaa записала відеоролик, в якому зганьбила українську мову.

Пізніше дівчині довелося вибачитися за свої слова.

Нагадаємо, що MY.UA повідомляв подробиці про те, як 15-річна блогер з ніком maybe_lizaaaaa записала відеоролик з образливими висловами на адресу україномовного населення.

А також ми розповідали, як вона пізніше вибачалася за свої слова.

Приєднуйтесь до нас у Twitter і читайте свіжі новини!

Слідкуйте за нами у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом