Рада спробує усунути гендерну дискримінацію в рекламі та візьметься за обіг зброї
Рада спробує усунути гендерну дискримінацію в рекламі та візьметься за обіг зброї

Рада спробує усунути гендерну дискримінацію в рекламі та візьметься за обіг зброї

КИЇВ. 4 березня. УНН. Верховна Рада України у четвер, 4 березня, розгляне низку законодавчих ініціатив, зокрема законопроект № 3427 про зміни до закону про рекламу щодо протидії дискримінації за ознакою статі. Про це повідомляє УНН із посиланням на сьогоднішній порядок денний ВР.

Деталі

Так, проект закону № 3427 пропонує визначити в законі поняття “дискримінаційна реклама” та “дискримінаційна реклама за ознакою статі”, а також посилити відповідальність за порушення законодавства про рекламу.

Окрім того, на порядку денному сьогодні законопроект № 4335 “Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї”. Документом передбачається зокрема, що за аналогією з посвідченням водія, буде запроваджено посвідчення власника зброї, у якому зазначаються категорії зброї, яку може набути власник посвідчення. Окрім цього на кожну одиницю зброї впроваджується технічний паспорт, у якому зазначаються відомості про власника та серійний номер зброї.

Інші питання

У другому читанні сьогодні розглянуть законопроект № 3048 щодо встановлення альтернативної підсудності справ, учасники яких проживають на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Завданням проекту є передбачення процесуального механізму спрощення доступу до правосуддя громадян України, що проживають на території окупованого Криму, шляхом звернення одразу до суду Херсонської області або ж подання клопотання про передання справи до такого суду під час розгляду у судах міста Києва.

Ще один законодавчий акт, який розглянуть у другому читанні, - № 0958 - щодо запобігання надмірному тиску на суб’єктів господарювання. Документ, серед іншого, позбавляє органи місцевого самоврядування повноважень щодо здійснення перевірок за додержанням підприємствами законодавства про працю та зайнятість населення.

Законопроекти, які планують розглянути у першому читанні:

  • про внесення змін до Закону України “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор";
  • про енергетичну ефективність;
  • щодо діяльності Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації;
  • щодо скасування маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних.

Законопроекти, які планують розглянути у другому читанні:

  • щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку;
  • про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням Закону України "Про розвідку".

Доповнення

Напередодні Верховна Рада підтримала в першому читанні проект закону № 4201 про обчислення часу в Україні, який скасовує переведення годинників.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом