Російська фотомодель та актриса отримала трирічну заборону на в'їзд в Україну
Російська фотомодель та актриса отримала трирічну заборону на в'їзд в Україну

Російська фотомодель та актриса отримала трирічну заборону на в'їзд в Україну

Україна на три роки заборонила в'їзд російській фотомоделі та актрисі через незаконні відвідини тимчасово окупованого Криму. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Зкорема, громадянка РФ прилетіла в аеропорт «Бориспіль» ввечері 3 березня рейсом із Мінська. З її слів в Україну вона їхала з приватною метою.

Під час оформлення прикордонники встановили, що жінка неодноразово порушувала українське законодавство, адже не дотримувалась порядку в’їзду-виїзду на територію тимчасово окупованої АР Крим.

Кілька разів іноземка, яка є російською фотомоделлю та актрисою, незаконно потрапляла на український півострів, де перебувала з метою відпочинку. На тимчасово окуповану Росією територію України вона в’їжджала і автівкою через Керченський міст і авіарейсом.

«Через порушення законодавства громадянка Російської Федерації не змогла перетнути державний кордон України та отримала від прикордонників заборону в’їзду в нашу країну терміном на 3 роки. Зворотним рейсом вона вилетіла в Мінськ», – повідомили прикордонники. 

За даними джерела УП мова йдеться про громадянку Росії Олену Галіцину.

У лютому 2021 року Україна на три роки заборонили в'їзд російському актору Артему Черненку. Зокрема, актор у червні 2017 року незаконно відвідував тимчасово окупований Крим.

2 березня Україна на три рокизаборонила в'їзд актрисі театру і кіно, заслуженій артистці РФ Розі Хайрулліній. Актриса також незаконно відвідувала окупований Крим.

Раніше до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України, потрапили двоє акторів з російського фільму про окупацію Криму.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року.

26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації.

У 2015 році Міністерство культури ініціювало створення «білого списку» діячів культури Росії, які підтримали територіальну цілісність України.

Фото: пресслужба ДПСУ

Теги по теме
Украина Россия Новости Крым актриса Госпогранслужба Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом