В лавах ЗСУ черговий скандал через російську мову
В лавах ЗСУ черговий скандал через російську мову

В лавах ЗСУ черговий скандал через російську мову

На думку одного з військовослужбовців, не можна назвати ворога ворогом тільки за те, що він говорить російською.

Одна з військовослужбовців Збройних сил України записала в ТікТок відео, де запевняє, що якщо людина говорить російською, то не можна її тільки за це називати ворогом. Таке відео на своїй сторінці в Facebook опублікував один з ветеранів Антитерористичної операції Олександр Грім. Його дуже обурило відповідна поведінка молодої дівчини. З'ясувалося, що ця особа є офіцером морально-психологічного забезпечення.

Вважає, що російськомовний ворог зовсім не ворог

В соціальних мережах з'явився ролик, де військовослужбовець під пісню російською мовою підписала відео, що не кожен російськомовний є ворогом України. У той же час, на думку дівчини-офіцера, також не всіх можна назвати патріотами лише за те, що вони одягають вишиванку.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram і Viber!

Причому, підпис до відео записано українською мовою. Це, звичайно, викликало велике обурення серед патріотично налаштованих військовослужбовців Збройних сил України. Багато військових вважають, що російська мова сама собою є частиною культури російських військових, які воюють на Донбасі або ж курирують бойовиків, які стріляють у військових Збройних сил України.

Скандал з учнями

У свою чергу з українськими військовими регулярно трапляються скандали щодо російської та української мов. Приміром, у лютому на один з уроків у школі, розташованій у місті Дніпро, прийшли представники Збройних сил України, які агітували школярів у майбутньому вступати в ряди військових вищих навчальних закладів. Але вся ця навчальна агітація проводилася російською мовою і один з учнів навіть зробив зауваження військовим. Хлопчик закликав їх, як українських військових, говорити українською мовою. Але замість того, щоб просто перейти на державну мову, військові заявили, що проведуть виховну бесіду з учнем. Мовляв, щоб він не був таким розумним. Після цього, навіть мовний омбудсмен Тарас Кремінь зажадав від міністра оборони розібратися в ситуації, щоб таке більше не повторювалося.

Нагадаємо, що на сайті MY.UA ви також знайдете інші актуальні новини в українській армії.

Також раніше MY.UA писав про те, що незважаючи на режим перемир'я, на Донбасі позиції українських військових так само схильні ворожим обстрілу, в результаті яких гинуть наші бійці.

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі вTwitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом