Мовний скандал у Львові закінчився бійкою: відео
Мовний скандал у Львові закінчився бійкою: відео

Мовний скандал у Львові закінчився бійкою: відео

У Львові місцева мешканка зробила зауваження музикантам за те, що вони співали російською мовою. Після цього їм хтось розбив всю апаратуру.

Знову скандал на мовному ґрунті. Все сталося в самому центрі Львова, де вуличні музиканти розклали свою апаратуру і співали пісні для перехожих. В їх репертуарі було також кілька пісень російською мовою. Це дуже не сподобалося одній з місцевих мешканок, яка навіть підійшла до музикантів, щоб зробити їм зауваження.

Можна співати на вулиці російською мовою?

Втім, адекватна дискусія взагалі не вийшла. Жінка заявила, що музиканти знаходяться в громадському місці, а тому не можуть співати російською мовою. У свою чергу самі музиканти заявили у відповідь, що вони не знаходяться в якому-небудь закладі, де потрібно дотримуватися закону про мову і спілкуватися або співати лише українською. Але і на це у дівчини була відповідь. На її думку, навіть у громадському місці не можна співати або розмовляти російською мовою. Вона також додала, що в Україні діє лише одна державна мова – українська, а тому навіть на вулиці потрібно розмовляти українською мовою, а не російською.

Звісно, все це не сподобалося музикантам, які грали на площі. Вони відразу ж заявили, що будуть робити так, як їм захочеться, а перехожі не можуть нав'язувати, якою мовою співати. До того ж музикантів не влаштовувало те, що перехожа дівчина, якій не сподобалися пісні російською мовою, знімає їх на відео. Один з музикантів навіть заявив, що вона не має права цього робити. На що дівчина заявила, що в громадському місці можна знімати всіх і на це не потрібно запитувати дозвіл.

Напад на музикантів

У підсумку, після того, як словесна перепалка вщухла і дівчина пішла, а трохи пізніше на музикантів напали невідомі, які побили їм всю апаратуру. Звичайно, на місце події музиканти викликали поліцію, яка зафіксувала цей факт. Тепер поліції слід розібратися, хто ж все-таки розбив всю музичну апаратуру.

У свою чергу дівчина, яка сперечалася з музикантами, записала в соціальній мережі відеозвернення, в якому вона заявила, що все, що сталося, для неї як «бальзам на душу». 

Нагадаємо, що MY.UA щодня оновлює стрічку новин, включаючи новини шоу-бізнесу.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що в лавах Збройних сил України стався черговий мовний скандал.

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі вTwitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом