Російський військовий вертоліт перетнув кордон України
Російський військовий вертоліт перетнув кордон України

Російський військовий вертоліт перетнув кордон України

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, у вівторок, 16 березня, у Сумській області зафіксовано заліт російського вертольота Мі-8 на відстань близько 50 метрів на територію України.

Після цього вертоліт російських ВВС покинув повітряний простір чужої для них держави.

Стрічка новин - у нашому Telegram!

Україна чекає пояснень

Українські прикордонники вже направили листа російській стороні з вимогою повідомити обставини, які призвели до такого порушення.

"Державна прикордонна служба України негайно направила листа на прикордонне управління ПС ФСБ РФ по Бєлгородській та Воронезькій ділянках про порушення режиму державного кордону України російським вертольотом і вимогою повідомити приналежність літального апарату і обставини, які призвели до порушення. Наразі очікується відповідь від прикордонників Росії", - сказано в повідомленні прес-служби.

Держприкордонслужба України також поінформувала всі зацікавлені міністерства та відомства про цей факт.

Приєднуйтесь до нас у Viber!

Відео провокації

Відео порушення кордону опублікував у своєму Telegram-каналі журналіст Андрій Цаплієнко.

У підписі до знятих кадрів сказано, що російський вертоліт МІ-8 порушив повітряний простір України біля населеного пункту Краснопілля в районі ІПТ № 452 близько 14:05 і пролетів на висоті близько 100 метрів.

Додамо, що на Донбасі теж неспокійно. Так, протягом минулої доби, 16 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», поблизу населеного пункту Південне збройні формування РФ обстрілювали позиції ЗСУ із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

"Зокрема, за минулу добу окупанти російсько-окупаційних військ суттєво збільшили кількість обстрілів. Наголошуємо, що чимало обстрілів позицій Збройних Сил України носить прицільний характер", - наголошує пресслужба

Нагадаємо, раніше MY.UA повідомляв про те, що прес-секретар президента України Юлія Мендель буде вести політичне шоу для глядачів в ОРДЛО і Криму.

Також на Донбасі ворожий снайпер убив українського бійця.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом