Ізраїль поки не схвалив Covishield, але може визнати українські паспорти вакцинації: посол розповів деталі
Ізраїль поки не схвалив Covishield, але може визнати українські паспорти вакцинації: посол розповів деталі

Ізраїль поки не схвалив Covishield, але може визнати українські паспорти вакцинації: посол розповів деталі

Україна й Ізраїль ведуть успішні переговори про взаємне визнання паспортів вакцинації від коронавірусу. Але схвалювати індійську вакцину проти коронавірусу Covishield (виробляють в Індії за ліцензією Astra Zeneca. - ред.), якою роблять щеплення наразі в Україні, ізраїльська сторона поки відмовляється.

 Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Так, на сторінці Посольства в Facebook сказано, що ініціатором переговорів щодо визнання документу є саме ізраїльська сторона. І у разі успішного завершення діалогу між державами, Україна може стати однією з перших серед європейських країн, чиї паспорти про вакцинацію визнає Ізраїль.

"Сьогодні мова не йде про назви вакцин та їх виробників. Мова йде про діалог між двома країнами. Ці переговори вже можна назвати успішними, оскільки вони наразі активно тривають. Ініціатором цих переговорів є ізраїльська сторона. Україна є однією з перших серед європейських країн, яка має можливість досягти реальних домовленостей. Ми можемо говорити, що в цьому зацікавлена і ізраїльська сторона в контексті забезпечення щорічного паломництва хасидів до Умані", - йдеться в повідомленні.

Своєю черго, як уточнив посол, у результаті домовленостей Україна зможе відкрити кордони з Ізраїлем, що матиме переваги для обох сторін. Йдеться про відновлення бізнес-туризму, розвиток медичного туризму в обох напрямках.

Водночас напередодні в ефірі одного із українських телеканалів  Євген Корнійчук уточнив, що процес взаємного визнання паспортів мовляв гальмує те, що Ізраїль, де громадян вакцинують препаратами від Pfizer і Moderna, наразі відмовляється визнавати Covishield. 

"Ми над цим питанням працюємо спільно, і найближчим часом будемо вирішувати. В Ізраїлі, безперечно, високий рівень вакцинації, на сьогодні вони колють фактично лише дві вакцини – Pfizer i Moderna. Сьогодні якраз були перемовини стосовно взаємного визнання так званих паспортів вакцинації. У нас з цим поки що проблеми, оскільки ті вакцини, які застосовуються українським урядом, Ізраїль поки що не збирається схвалювати", - пояснив Корнійчук. 

Відео Новини світу: що варто знати про коронавірусні паспорти, які офіційно затвердили в ЄС

Щеплення заради подорожей. В ЄС затвердили коронавірусні паспорти, які дають старт подорожувати. Європа готова впускати до себе тільки за цієї умови. Натомість в Україні вакцинація стартувала тільки минулого тижня. Чиновники твердять – без зриву поставок, вакцини має вистачити усім. Хто видаватиме паспорти міжнародного зразка та чи будь-яка вакцина отримає офіційне визнання від ЄС – дивіться далі.  

Новини світу: що варто знати про коронавірусні паспорти, які офіційно затвердили в ЄС
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
loader
loader