На Донбасі бойовики здійснили 14 обстрілів: загинув український воїн, ще один поранений
На Донбасі бойовики здійснили 14 обстрілів: загинув український воїн, ще один поранений

На Донбасі бойовики здійснили 14 обстрілів: загинув український воїн, ще один поранений

Протягом минулої доби, 12 березня, російсько-окупаційні війська на Донбасі 14 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів біля Мар'їнки загинув один український захисник. Ще один військовий був поранений поблизу Південного. 

Про це йдеться в ранковому зведенні Об'єднаних сил. 

Поблизу населеного пункту Мар'їнка, внаслідок ворожого снайперського вогню загинув один український військовослужбовець. Він отримав поранення не сумісні з життям.

На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. На зухвалі дії противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь.

Поблизу селища Катеринівка окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Також обстрілювали позиції українських військових біля Південного, внаслідок чого, один український воїн отримав бойове травмування. Його оперативно доправили до лікувального закладу, де надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я пораненого – задовільний.

Окупанти обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів поблизу Старогнатівки, а біля селищ Тарамчук та Піски – ще й зі стрілецької зброї та станкового протитанкового гранатомета. Неподалік Гнутового загарбники вели вогонь з великокаліберних кулеметів, а у передмісті Водяного, що на Приазов’ї - з ручних протитанкових гранатометів. У цьому ж напрямку було помічено інженерні обладнання позицій військ противника.

Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Станом на 7 годину ранку, 13 березня, з боку бойовиків було зафіксовано 4 порушення режиму "тиші". Всі вони були здійснені районі населеного пункту Піски. Противник відкривав вогонь у бік наших позицій з підствольних гранатометів та стрілецької зброї. Бойових втрат серед українських захисників немає.

Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader