Байден назвав Путіна вбивцею та пригрозив відплатою за намагання втрутитись у вибори
Байден назвав Путіна вбивцею та пригрозив відплатою за намагання втрутитись у вибори

Байден назвав Путіна вбивцею та пригрозив відплатою за намагання втрутитись у вибори

Президент США Джо Байден назвав президента РФ Володимира Путіна вбивцею та вважає, що російський лідер заплатить за намагання втрутитись у президентські вибори. Про це Байден заявив в інтерв'ю ABC News.

Зокрема, на питання журналіста Джорджа Стефанопулоса про те, чи вважає Байден, що російський президент є вбивцею, президент відповів ствердно.

«Думаю так», – сказав Байден.

Також Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутись у передвиборчу кампаныю в США та «очорнити» кандидата від демократів.

«Він заплатить свою ціну. Ми мали з ним розмови і я знаю його відносно добре.. я казав йому: "Я знаю вас, і ви знаєте мене. Якщо я встановлю, що це сталося, то готуйтеся…», – зазначив президент США.

Національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Сполучених Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У доповіді розвідки йдеться, що росіяни намагалися впливати на вибори за допомогою своїх проксі, зокрема, нардепа Андрія Деркача та політтехнолога Костянтина Килимника, якого пов'язують з ФСБ.

Автори доповіді стверджують, що Деркач «зіграв вагому роль у спробах Росії вплинути на вибори, він має зв'язки з російськими чиновниками, а також з російськими спецслужбами». За даними розвідки, російська агентура в Україні розповсюджувала «плівки Порошенка-Байдена» та дезінформацію про сина Байдена Гантера через ЗМІ США та близьке оточення Дональда Трампа.

Теги по теме
Новости Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом