Убивства 8 людей у спа-салонах США: у поліції розповіли про затримання підозрюваного і стан слідства
Убивства 8 людей у спа-салонах США: у поліції розповіли про затримання підозрюваного і стан слідства

Убивства 8 людей у спа-салонах США: у поліції розповіли про затримання підозрюваного і стан слідства

Трагедія сталася надвечір. Спочатку під обстріл потрапили два спа-салони в Атланті, що розташовані через дорогу один від одного. Від куль на місці померли четверо жінок. Напади чоловік здійснив за лічені хвилини. До приїзду поліції він утік.

"Нам зателефонували й повідомили про розбійний напад у районі П'ємонт. Була інформація про стрілянину. Коли ми майже прибули на місце, надійшов новий дзвінок про ще одну стрілянину через дорогу. Нині ми на початковій стадії цього розслідування, адже не знаємо про причини нападу", - розповів начальник поліція міста Атланта Родні Браянт.

Ще одна стрілянина сталася в масажному салоні на північ від міста, в окрузі Черокі. Там загинули троє людей. Ще двох поранених ушпиталили. Однак, у лікарні один із постраждалих помер. Загалом загиблих восьмеро. Більшість із них азійського походження. Посольство Південної Кореї вже підтвердило, що чотири жертви - корейського походження. Поліція отримала відео з камер спостереження. Після розстрілів нападник намагався втекти. Проте правоохоронці затримали його аж за 240 кілометрів на південь від Атланти.

"Ми отримали інформацію про те, що підозрюваний у вбивстві в Джорджії наближається до в'їзду в наш округ. Патрульні почали переслідування та заблокували авто, а підозрюваного вдалося взяти під варту без інцидентів на 93-й милі дороги в окрузі Крісп", - повідомив шериф Біллі Генкок.

Поліція затримала 21-річного Роберта Аарона Лонга із Вудстоку. Вважають: усі три збройні напади міг учинити він. Але мотиви його досі невідомі. Поки правоохоронці утримуються від версії про вибір жертв за етнічною ознакою. Також перевіряють, чи були в нападника спільники.

"У нас є зображення того, кого ми вважаємо підозрюваним, та його транспортного засобу. Цю інформацію передали слідчим. Також розпитуємо свідків, чи можуть вони впізнати цього чоловіка або його транспортний засіб. Ми сприймаємо цю ситуацію дуже серйозно і робитимемо все можливе, щоби знайти підозрюваного чи підозрюваних та заарештувати їх", - зазначив речник шерифа Черокі Джей Бейкер.

Хоча влада не називає ймовірні причини нападу, у Нью-Йорк тепер посилено працює контртерористичний підрозділ. У районах мегаполісу, де живуть американці азійського походження, виставили додаткові патрулі. Минулого тижня президент Джо Байден засудив жорстокі злочині проти азійських громад, які почастішали за останній рік.

Михайло Прудник, "5 канал".

Источник материала
loader
loader