Викрадали елітні авто, торгували наркотиками: у Харкові затримали двох дніпрян з 20 кілограмами амфетаміну, гранатами та зброєю
Викрадали елітні авто, торгували наркотиками: у Харкові затримали двох дніпрян з 20 кілограмами амфетаміну, гранатами та зброєю

Викрадали елітні авто, торгували наркотиками: у Харкові затримали двох дніпрян з 20 кілограмами амфетаміну, гранатами та зброєю

У затриманих вилучили наркотики та зброю / фото Національної поліції

У Харкові поліція затримала двох 30-річних жителів Дніпра, які, за даними правоохоронців, займалися аферами з елітними авто на територіях Харківської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Чернівецької та Волинської областей.

Окрім того, під час обшуків вдома та в машинах затриманих поліцейські знайшли близько 20 кг амфетаміну, автоматичну зброю, гранати та вибухові речовини, повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

«Встановлено, що зловмисники мали у своєму розпорядженні автомобіль преміум-класу. Вони виготовляли дублікат ключа від автівки та встановлювали на нього спеціальний технічний пристрій для відстежування - GPS-трекер. Потім після продажу автомобіля новому власникові відстежували місцезнаходження транспортного засобу та викрадали його», – розповіли в поліції.

На викрадені машини правопорушники виготовляли підроблені свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, що дозволяло їм безперешкодно пересуватися Україною.

Також поліцейські встановили, що затримані незаконно купували, зберігали та перевозили психотропні речовини для подальшого збуту. Зокрема, як повідомляє Харківська обласна прокуратура, на початку березня чоловіки домовилися про зберігання з метою збуту та перевезення психотропних речовин в особливо великому розмірі. Вони розподілили між собою ролі та у невстановленому поки місці придбали 20 полімерних пакунків з психотропною речовиною – амфетаміном – загальною масою 20 кг, які зберігали у Дніпрі.

«Далі один зі співвиконавців з метою збуту взяв 15 полімерних пакунків з "амфетаміном" та, поклавши до власного автомобіля, вирушив у напрямку міжнародного пропускного пункту "Гоптівка" Харківської області, де був зупинений працівниками СБУ та Національної поліції України. За результатом проведення обшуку автомобіля вилучено 15 пакунків з психотропною речовиною – "амфетамін" загальною масою 15 кг», – розповіли у прокуратурі.

За результатами обшуків, проведених в іншого співучасника, виявили та вилучили 5 полімерних пакунків з психотропною речовиною загальною масою 5 кг.

Зараз слідчі проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Крім того, правоохоронці шукають докази причетності інших осіб до протиправної діяльності.

фото Національної поліції
фото Національної поліції
фото Національної поліції

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Роз'їжджав без прав і накинувся на патрульних: у Харкові п'яний водій зібрав 4 протоколи за ніч (відео)
  • На Харківщині мікроавтобус потрапив у ДТП: є загиблий та багато поранених
  • Смертельна аварія на Харківщині: авто злетіло в кювет, серед загиблих 18-річна курсантка (фото)
  • На Харківщині вантажівка вилетіла на зустрічну смугу і потрощила легковики: постраждали діти (фото)

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Катерина Комолова

Теги по теме
авто Харьков Оружие Черновицкая область Днепр Наркотики
Источник материала
Поделиться сюжетом