Кравчук зробив тривожну заяву про новий наступ Росії
Кравчук зробив тривожну заяву про новий наступ Росії

Кравчук зробив тривожну заяву про новий наступ Росії

Леонід Кравчук - перший президент незалежної України, нинішній керівник делегації країни в ТКГ - зробив припущення про ймовірний напад Росії з півдня з метою отримати воду для Криму.

Відповідну думку політик висловив в інтерв'ю для Радіо Свобода.

Детальніше про заяву Кравчука

За словами Кравчука, проблема з постачанням води в Крим постійно загострюється і може послужити приводом для Росії почати "пробивати дорогу" через територію Херсона та Маріуполя. Саме з цих частин України росіяни будуть намагатися пробивати воду для Криму, що, на думку політика, стане причиною атаки або підвищеної агресивності Росії.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Також Кравчук підкреслив, що, відповідно до міжнародного права, відповідати за те, що відбувається на окупованій території, повинні самі окупанти, тому Україна не має зобов'язань в чому-небудь йти на поступки.

Кравчук вважає, що територію Криму Росія перетворює в локацію для військової бази. Причиною того, що в Україні не мають наміру відновлювати постачання води до Криму, він називає той факт, що не можна знати напевно, хто саме буде використовувати воду - громадяни для поливу, або військові заводи, або ще хто-небудь. За все це, за словами Кравчука, відповідає Росія.

Проблема води в Криму: що відомо

Як відомо, до анексії Криму в 2014-му році майже 85% всієї потреби Криму в воді було забезпечено Північно-Кримським каналом, вода в який надходила з материкової ділянки України, але після того, як півострів окупувала Росія, він був перекритий.

Стрічка новин - в нашому Telegram та Viber!

Обміління водойми поставило перед окупаційною владою питання про те, як відновити водопостачання в Крим. Цю ситуацію вони назвали "гуманітарною катастрофою".

Насправді ж, з дефіцитом води зіткнулися російські військовослужбовці та бази, а не кримчани.

Раніше MY.UA писав про те, що російський пропагандист Дмитро Соловйов заявив, що в "ДНР" танкові підрозділи приведені в стан підвищеної бойової готовності.

Також ми повідомляли, що глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров зробив гучну заяву про повну відповідність входження Криму до складу РФ нормам міжнародного права.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны