19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Топ-дорогих гравців "Шахтаря": що чекало на футболістів, проданих "гірниками"
Топ-дорогих гравців "Шахтаря": що чекало на футболістів, проданих "гірниками"

Топ-дорогих гравців "Шахтаря": що чекало на футболістів, проданих "гірниками"

ФК "Шахтар" в останні 10 років відрізняє вміння своєчасного та вигідного продажу топ-футболістів.

Завдяки такій політиці клуб "гірників" поповнився солідною сумою, частину з якої клуб інвестує на придбання нових талантів, пише sport.ua. А інші новини футболу, стрічка  чекають вас на MY.UA.

Топ-дорогих футболістів, проданих "Шахтарем"

Дмитро Чигринський, проданий за 25 мільйонів євро, з раннього віку потрапив в академію "Шахтаря", але, закінчивши її, зовсім не скоро потрапив до складу команди.

У складі "Шахтаря" в 2009-му році допоміг команді виграти Кубок УЄФА. Талант футболіста оцінили в "Барселоні", заплативши 25 мільйонів євро за трансфер футболіста. Але в іспанській команді він пробув лише протягом одного сезону, а потім, після оплати 15 млн євро "гірниками", він повернувся в їх склад. З лютого 2015-го року Чигринський почав виступати за "Дніпро", а в 2016-му підписав контракт з грецьким ФК "АЕК", де в 2018-му році зумів виграти титул чемпіона Греції.

Генріх Мхітарян був проданий "Шахтарем" за 27,5 млн євро. Він потрапив до складу команди в 2010-му році, де протягом трьох сезонів зумів виграти з "гірниками" 7 трофейних призів, а ще встиг за кількістю забитих м'ячів стати не тільки кращим бомбардиром ліги, а й рекордсменом по результативності.

Потім футболіст захотів виступати в Європі і "гірники" виручили пристойну суму за його трансфер у дортмундську "Боруссію". Виступаючи за Німеччину, Генріхом були проведені три сезони, після чого його за 42 мільйони євро відправили на територію Туманного Альбіону в "Манчестер Юнайтед". Потім він поповнив ряди "Арсеналу", а в 2019-му році поїхав в "Рому" з орендою, де зараз вважається одним з топ-гравців.

Дугласа Коста "гірники" продали за 30 млн євро. Він протягом своєї кар'єри в "Шахтарі" зумів виграти 11 трофеїв і заявити про себе в ряді матчів Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

У 2015-му році пропозицію про покупку Кости "Шахтарю" зробила "Баварія" і "гірники" погодилися за 30 мільйонів євро. Вигравши два чемпіонських титулів, в 2017-му він був орендованим "Ювентусом", але в 2020-м повернувся у "Баварію".

Вілліан був проданий за 35 млн євро і він був чи не найбільш талановитим бразильцем зі складу "Шахтаря" всіх часів.

В юності він відмінно заявив про себе і "гірники" в 2007-му року виклали фантастичну на той час суму в 14 мільйонів євро на його покупку. У 2013-му році російський "Анжи" викупив контракт Вілліана за 35 мільйонів євро. Однак через низку причин влітку 2013-го року Вілліан за цю ж суму поповнив ряди "Челсі", де грав наступні сім років. У 2020-му році він прийняв пропозицію "Арсеналу" на контракт на три роки.

Фернандіньо "гірники" продали за 40 млн євро.

Ще більше новин України та світу - в Telegram та Viber!

Він прибув до складу команди з "Атлетіко Паранаенсе" в 2005-му році. Адаптувавшись, бразильцеві вдалося забити в чемпіонаті 2007-08 11 м'ячів в 29 матчах. У 2013-му році його продали в "Манчестер" Сіті за 40 мільйонів євро, де він став топ-гравцем.

Алекса Тейшейера було продано за 50 млн євро.

У сезоні 2015-16 Алекс забив суперникам по УПЛ 22 м'ячі в 15 матчах і ледь не побив встановлений Мхітаряном рекорд, але взимку покинув "Шахтар" на користь китайського "Цзянсу Сунін" за 50 мільйонів євро. Тут він пробув протягом п'яти років і в останньому сезоні обзавівся титулом чемпіона.

Фред - футболіст, який був проданий "Шахтарем" за 59 млн євро.

Паулу Фонсека Фред деякий час був ключовим гравцем команди, чим звернув на себе увагу європейських клубів. Так, в 2018-му році Фреда за 59 мільйонів євро продали "Манчестеру Юнайтед". Зараз бразилець закріпився в європейському футболі, де має шанси провести ще кілька сезонів.

Раніше MY.UA писав, що головні футбольні команди України - "Динамо" і "Шахтар" - програли в матчах, які відбулися в четвер, 11 березня, що істотно знизило їхні шанси на успіх в Лізі Європи.

Також ми повідомляли, що "Ювентус" все ж не зміг перемогти суперника і не вийшов в чверть фіналу.

Источник материала
Поделиться сюжетом