У Хмельницькому попрощалися з бійцем, який загинув 18 березня на Донбасі
У Хмельницькому попрощалися з бійцем, який загинув 18 березня на Донбасі

У Хмельницькому попрощалися з бійцем, який загинув 18 березня на Донбасі

Сьогодні, 21 березня, у Хмельницькому попрощалися з бійцем 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Віктором Пасєкою, який загинув на Донбасі 18 березня.

Про це повідомляє "АрміяІnform".

Проводжали в останню путь, крім рідних і близьких загиблого військового, його бойові побратими, представники місцевих органів самоврядування, патріотичних громадських організацій, волонтери, духовенство та містяни.

Головний сержант 3-го гірсько-штурмового взводу Денис, який служив разом із загиблим, розповів, що в останній свій день Віктор Пасєка приготував на весь взвод смачний український борщ, та сам його так і не встиг скуштувати.

"Віктор Степанович служив у нашому взводі з кінця минулого року. Багатьом з нас за віком і багатим життєвим досвідом він був як батько, тому й кликали ми його — дядько Вітя. Це прекрасна, добра й чуйна людина. Дуже сильно любив своїх онуків, дочку свою любив, постійно про них розповідав. Як з ними бавився, як вони бігли, летіли, падали в обійми, зустрічаючи дідуся. Завжди першим проявляв розумну ініціативу в усьому. Я кажу йому: "Вам вже 55, є молоді хлопці, їм простіше буде справитись". А він мені: "Ти на мій вік не дивись. Ми всі тут разом — команда. Я на світі прожив трохи більше вашого, тому як, де і що зробити знаю і вмію добре". Він бігав, стрибав, був дуже витривалим, у свої 55 міг дати фору 20-річним. У серпні 2021-го планував звільнятися, хотів бути біля внуків Артема і Владислава, бачити, як вони ростуть і мужніють", — пригадав Денис.

Поховали героя на Алеї Слави міського кладовища, поруч із тридцять одним іншим захисником України з Хмельницького, які загинули на Донбасі. До служби у Збройних силах Віктор Пасєка працював водієм тролейбуса в комунальному підприємстві "Хмельницькелектротранс".

У Хмельницькому попрощалися з військовослужбовцем 10 окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування "Захід...

Опубліковано Оперативне командування "Захід" Неділя, 21 березня 2021 р.

Нагадаємо, що 55-річний молодший сержант Віктор Пасєка загинув 18 березня поблизу населеного пункту Південне. Він отримав кульове смертельне поранення в голову.

Відео Український захисник дістав смертельного поранення неподалік селища Південне

Знову непоправна втрата на фронті. Неподалік селища Південне, це ділянка передової перед, тимчасово загарбаною московитами, Горлівкою, український захисник дістав смертельного поранення під час ворожого обстрілу. Російські окупанти прицільно били по українських позиціях з артилерії. Одночасно також тривав стрілецький бій. Імені загиблого побратими поки що не називають, адже насамперед мають сповістити родину. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Український захисник дістав смертельного поранення неподалік селища Південне
Спецкор
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Источник материала
loader
loader