19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Президент Литви Науседа публічно щепився вакциною AstraZeneca
Президент Литви Науседа публічно щепився вакциною AstraZeneca

Президент Литви Науседа публічно щепився вакциною AstraZeneca

Президент Литви Гітанас Науседа у понеділок, 22 березня, публічно вакцинувався в одній з поліклінік Вільнюса.

Очільник Литви щепився препаратом виробництва компанії AstraZeneca, щоб підвищити довіру населення до цієї вакцини.

— У мене немає сумнівів щодо наукових та уповноважених організацій, які дуже компетентно оцінюють всі вакцини… Я справді вважаю, що всі чотири затверджені вакцини є надійними та ефективними. Тому я активно закликаю людей не витрачати даремно час, не чекати, не роздумуючи йти робити щеплення тієї вакциною, якою хочете зробити щеплення, – сказав Науседа.

Окрім Науседи у понеділок прививки проти Covid-19 зроблять також прем’єр-міністр країни Інгріда Шімоніте, спікер сейму Вікторія Чміліте-Нільсен та міністр охорони здоров’я Арунас Дулькіс.

Президент Литви зазначив, що вони зроблять собі щеплення в один день, адже знайшли для цього час у розкладі. Також він зазначив, що керівництво країни не вакцинувалося раніше, адже це могло спричинити дискусії у суспільстві.

— Ймовірно, виникли б дискусії про те, чому керівників країни поставили вище за інших людей. Тому, на мою думку, ми повинні встановити дуже чіткі правила гри, чіткий порядок і не змінювати його, – додав він.

Читайте
Австралія виготовлятиме вакцину проти коронавірусу від AstraZeneca

В Литві та низці країн Європи вакцинація препаратом компанії AstraZeneca була призупинена через випадки тромбоемболії у щеплених людей.

Минулого четверга Європейське агентство лікарських засобів заявило, що вакцина AstraZeneca є безпечною та ефективною, тому Литва відновила вакцинацію цим препаратом.

Фото: Lietuvos Respublikos Prezidentas/Robertas Dačkus

Джерело: Delfi

Теги по теме
Литва
Источник материала
Поделиться сюжетом