Сенсація в українському футболі: «Шахтар» програв «Львову», не врятував навіть дубль Соломона
Сенсація в українському футболі: «Шахтар» програв «Львову», не врятував навіть дубль Соломона

Сенсація в українському футболі: «Шахтар» програв «Львову», не врятував навіть дубль Соломона

Команда «Львів», яка до вчорашнього матчу посідала останню сходинку в українській Прем’єр-лізі, змогла перемогти чинного чемпіона.

Матч, що відбувся 21 березня на стадіоні «Металіст» в Харкові, здивував усіх футбольних фанів.

Для команди «Львів» Анатолія Безсмертного перемога над «Шахтарем» стала другою за всю історію та першою, після повернення в Прем’єр-лігу.

Матч завершився з рахунком 3:2 на користь львів’ян. 3 м’ячі в українській Прем’єр-лізі «Шахтар» ще не пропускав. Про це повідомили на Sport.ua.

Не пропустіть головні новини спорту на агрегаторі  MY.UA.

Подробиці матчу

Планувалося, що гра мала відбутися на стадіоні клубу «Львів», але через ситуацію з коронавірусом довелося шукати інші варіанти. В Києві на НСК «Олімпійський» проводило гру київське «Динамо». Тож вирішили провести поєдинок в Харкові.

Підопічні Луіша Каштру добре знали поле, тож спочатку повели себе активніше. Та гірняки занадто захопилися грою на половині поля противника, тим самим залишивши свої тили без захисту.

Вже на 10-й хвилині львів’яни атакували ворота «Шахтара» і врятував їх дійсно добре зігравший голкіпер.

Але після помилки в штрафній зоні на 24-й хвилині львів’яни відкрили рахунок.

Соломон досить швидко зрівняв його, а гірняки продовжили грати на стороні поля противника. Та «Львів» зумів «розкусити» тактику донеччан і уміло зупиняти та гальмувати їхні атаки.

«Львів» забив ще один швидкий гол, тож «Шахтареві» довелося знову наздоганяти. Соломон обіграв противників та вправно зробив дубль на 56-й хвилині матчу.

Далі все залежало тільки від львів’ян, а вони зуміли здивувати.

На 72-й хвилині після жорсткої гри в штрафній зоні «Львів» заробив пенальті. Шина пробив з 11-метрової позначки та забив.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber! Читайте нас в Telegram!

За традиційним сценарієм донеччани намагалися прорватися через блок противників, але успіхом їхні спроби так і не закінчилися.

Тепер в наступному турі «Львів» зустрінеться з «Дніпро-1», а «Шахтар» - з полтавською «Ворсклою».

Новини футболу стрічка постійно обновлюються на порталі MY.UA.

Відомі дублі «Шахтара»

Ізраїльтянин Манор Соломон провів у грі з львів’янами дубль. Футболіст забив на 31-й та 56-й хвилині гри. Та це не принесло донеччанам бажаної перемоги.

Це не вперше, коли команді «Шахтар» не приніс перемогу дубль гравця. Таке з гірняками траплялося вже 8 разів. 6 з тих матчів завершилися нічиєю, а 2 – взагалі програшем.

Дублі в історії «Шахтара» від Юрія Беліченка в 1993 році, Валерія Кривенцова у 1998 році, Сергія Ателькіна у 2000 році, Брандау у 2008 році, Луіса Адріану в 2009 році та Жуніора Мораеса в 2018 році не принесли перемоги.

А подвійні голи Алекса Тейшейри проти «Дніпра» у 2015 році та Манора Соломона в минулій грі з «Львовом» взагалі не вберегли команду від програшу.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Денис Берінчик зустрівся з Хосе Санчесом на ринзі під Києвом.

"Шахтар" завжди вчасно вмів проводити трансфери футболістів, поповнюючи клуб новими талантами. Більше новин спорту читайте на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом