Найсильніша за 50 років повінь в Австралії: масова евакуація, люди залишилися без даху над головою
Найсильніша за 50 років повінь в Австралії: масова евакуація, люди залишилися без даху над головою

Найсильніша за 50 років повінь в Австралії: масова евакуація, люди залишилися без даху над головою

У зв'язку з проливними дощами на східному узбережжі Австралії, сталася найсильніша за останні 50 років повінь відразу в декількох австралійських районах.

Про це в неділю, 21 березня, повідомили представники місцевої влади.

Представники влади про повінь в Австралії

Згідно з інформацією Гледіс Береджіклян - прем'єр-міністра Нового Південного Уельсу (найбільш густонаселеного австралійського штату, населення якого становить 8 мільйонів чоловік), ситуація, яка склалася, виявилася складнішою за спочатку прогнозовану.

Інші актуальні новини - в нашому Telegram!

Так, за її словами, спочатку була надія, що повінь стане такого роду подією, що відбувається раз в двадцятиріччя, але на ділі її можна віднести до тих, що відбуваються раз на півстоліття.

Наслідки явища і поточна ситуація

Оскільки через швидкий рух водних потоків було викликано руйнування місцевості, постало питання про евакуацію людей з ряду районів північно-західної частини Сіднею. Їм рекомендували залишити свої будинки просто серед ночі. Так, майже тисяча жителів цієї території звернулися з проханням про організацію евакуації, а ще близько 4-х тисяч чоловік, як заявила Береджіклян, можуть зіткнутися з необхідністю залишити своє житло.

Стрічка новин України та світу - в нашому Viber!

Як демонструють кадри з телевізійних репортажів і соцмереж, через швидкий рух водної маси руйнуються будівлі, наносяться пошкодження дорогам, деревам та дорожній інфраструктурі. В аварійних службах дають оцінку загальної кількості будинків, які пошкодились, відзначаючи, що їх рахунок йде на сотні.

Всі новини України та світу, а також новини про події - в Twitter та Flipboard!

Довелося закрити деякі великі дороги штату, а в ряді шкіл були скасовані заняття на понеділок, 22-го березня.

За прогнозами метеорологів, зі зливою доведеться боротися ще протягом декількох днів.

Аварійними бригадами були зафіксовані близько 6 тисяч викликів - громадяни просили надати допомогу з першого дня дощів, тобто, з четверга, 18 березня. При цьому надійшло 700 звернення з прямим закликом проведення рятувальної операції.

Нагадаємо, що на MY.UA є й інші новини про події та новини суспільства, як, наприклад, про те, що у Верховинському районі снігопади засипали проїзди в високогірні села.

А також ми повідомляли, що в Харкові горе-медики в стані алкогольного сп'яніння приймали пацієнта.

Источник материала
Поделиться сюжетом