Експерти прогнозують зростання цін на м'ясо на 10%
Експерти прогнозують зростання цін на м'ясо на 10%

Експерти прогнозують зростання цін на м'ясо на 10%

Протягом 2021 року ціни на м'ясо на українських ринках зростуть в середньому на 10%.

Про це з посиланням на виробників повідомляє видання Тoday.ua.

Ціна за кілограм свинини може піднятися до 150 грн. Подорожчає також курятина та яловичина. Саме це вплине і на зростання вартості на вироби з цих видів м'яса. 

За словами, виконавчого директора асоціації "М'ясна галузь" Миколи Бабенка, причиною зростання вартості на м'ясо стала зміна податкової ставки на додану вартість. Крім того, на 40% зросла собівартість м'яса, повідомляє один з найбільших виробників м'яса птиці компанія "МХП".

Слід зауважити, що протягом останнього року ціни на курятину досягли мінімального значення за останні 15 років. Комбікорм стрімко дорожчає, це суттєво впливає на вартість курячого м'яса і яєць. 

Як повідомлялося, в Україні сало дорожчаєразом зі свининою. Свинарі ж стогнуть, що змушені збувати свою продукцію за безцінь. А в магазинах свинина і сало для покупців ледь не втричі дорожче від ціни виробника. Виробникам вирощувати свіней поки що невигідно, а українцям купувати червоне м’ясо недешево. 

Відео Новини тижня: хто в Україні встановлює ціну на сало та м’ясо

Вітаміни А, Є, Д, Ф,  мікроелементи, корисні жирні кислоти – все це є в салі. Якщо вживати в помірних дозах, то воно поліпшує роботу головного мозку, серцевого м’яза. Але улюблений продукт народу стає дедалі дорожчим. Свинарі бідкаються, що змушені збувати свою продукцію за безцінь. А в магазинах свинина і сало - ледь не втричі дорожчі від ціни виробника? Чи справді існує змова великих торгових мереж? І чи можливо це виправити – дивіться в сюжеті.

ТСН. Тиждень
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
Поделиться сюжетом