6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ПЛР-тести на кордоні: Україна робитиме винятки для деяких іноземців
ПЛР-тести на кордоні: Україна робитиме винятки для деяких іноземців

ПЛР-тести на кордоні: Україна робитиме винятки для деяких іноземців

Від деяких іноземців Україна не вимагатиме ПЛР-тести на COVID-19 / фото ДПСУ

Україна робитиме винятки та не вимагатиме від окремих категорій людей ПЛР-тести на COVID-19 для в'їзду до країни.

Зокрема, це стосуватиметься біженців, представників дипломатичних організацій та міжнародних місій, заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі «Громадського радіо».

«Ця норма (обов'язкова наявність ПЛР-тесту на коронавірус – УНІАН) не стосується іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні, людей, які потребують прихистку, людей, які є представниками дипломатичних організацій або міжнародних місій, що акредитовані в Україні», — розповів Демченко.

Нові умови в'їзду в Україну: що відомо

  • Кабінет міністрів запровадив жорсткіші правила в'їзду в Україну. Тепер обов'язковим буде наявність ПЛР-тесту на коронавірус.
  • У разі його відсутності або позитивного результату — громадяни зобов’язані пройти самоізоляцію/карантин.
  • За підроблену довідку про коронавірус, пред'явлену при перетині кордону, проти особи можуть відкрити кримінальну справу.
  • В Україні за минулу добу, 23 березня, виявили 14 174 випадків COVID-19. Також 7 386 людей одужали, а 342 — померли від ускладнень захворювання. Також вчора госпіталізували 5 438 пацієнтів із підозрою чи діагнозом COVID-19.
  • Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від «Слуги народу» Михайло Радуцький заявив, що нині в Україні ситуація з СOVID-19 «близька до критичної», до піку третьої хвилі залишилось кілька тижнів.

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм канал УНІАН.Туризм.

Автор: Катерина Комолова

Теги по теме
Коронавирус Госпогранслужба
Источник материала
Поделиться сюжетом