19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українські діти мають харчуватися за європейськими стандартами, - Юрчишин
Українські діти мають харчуватися за європейськими стандартами, - Юрчишин

Українські діти мають харчуватися за європейськими стандартами, - Юрчишин

Законопроєкт, покликаний привести дитяче харчування в Україні до європейських стандартів, ініційований, зокрема представниками депутатської групи "Партія "ЗА МАЙБУТНЄ", рекомендований Комітетом з питань аграрної та земельної політики до прийняття за основу. 

Проєкт закону № 4554 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС" передбачає введення жорстких норм для виробників дитячого харчування. Зокрема: 

  • забороняє (за деякими винятками) використовувати ненатуральні ароматизатори, барвники, підсолоджувачі, консерванти, стабілізатори, підсилювачі смаку та аромату;
  • вимагає, щоб виробництво здійснювалось на окремих технологічних лініях;
  • забороняє використовувати харчування вироблене з продуктів ГМО;
  • вводить підвищені вимоги до якості молока, з якого виробляється дитяче харчування;
  • обмежує рекламу, яка може ввести споживача в оману тощо.

Серед ініціаторів проєкту – народні депутати з групи "Партія "ЗА МАЙБУТНЄ" Дмитро Лубінець та Сергій Лабазюк. Доповідав документ на засіданні аграрного комітету голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами, член групи "Партія "ЗА МАЙБУТНЄ" Петро Юрчишин.

"Усім відомо, що у формуванні здоров’я та імунітету дитини величезну роль, якщо не головну, відіграє якість дитячого харчування. Здорові діти – це майбутнє нашої країни!  На сьогодні законодавча база, яка стосується виробництва та обігу дитячого харчування в Україні, не врегульована належним чином. Крім того, в деяких питаннях потребує перегляду та осучаснення. Як, до прикладу, Закон України "Про дитяче харчування", який був ухвалений ще у 2006 році. 

Саме тому з метою вдосконалення законодавчої бази у сфері дитячого харчування народними депутатами був розроблений відповідний законопроєкт", – зазначив Петро Юрчишин.

Источник материала
Поделиться сюжетом