Долар несподівано завмер, а євро почав падати: курс валют на 29 березня
Долар несподівано завмер, а євро почав падати: курс валют на 29 березня

Долар несподівано завмер, а євро почав падати: курс валют на 29 березня

Оновлені курси світових валют, які встановлено на понеділок, 29 березня, були опубліковані на офіційному сайті Національного банку України.

Згідно з даними регулятора, американський долар не подорожчав в порівнянні з попереднім банківським днем.

Інші головні фінансові новини доступні на нашому агрегаторі MY.UA.

Курс долара США на 29 березня

Станом на понеділок, 29 березня, офіційно встановлений Національним банком курс американського долара становить 27,96 грн.

Таким чином, долар завмер на місці, не в силах подолати позначку в 28 гривень. А от європейська валюта трохи подешевшала і знову опустилася нижче 33 гривень.

Слідкуйте за нашою новинною стрічкою, де Вам зручно: наш Telegram і Viber!

Відповідні дані наведено на веб-сайті нацрегулятора.

Міжбанк

Курс євро на продажу знизився на 1 копійку до 33,02 гривень за євро. Курс євро на купівлі становить 33,01 гривень за євро.

НБУ відмовився від інтервенцій на міжбанку

Національний банк України протягом тижня 22-26 березня 2021 року не купував валюту на міжбанківському валютному ринку. При цьому він не виходив на міжбанк з інтервенціями з продажу доларів. Таким чином, НБУ знову відмовився від валютних інтервенцій, незважаючи на зростання курсу долара на міжбанку. Протягом останнього тижня офіційний курс виріс на 1% до 27,71 гривень до 27,96 гривень за долар.

Приєднуйтесь до нас у Twitter!

Всього з початку року НБУ купив на міжбанку 290,5 млн доларів і продав 20 млн доларів. Сальдо інтервенцій склало 270,5 млн доларів.

Ще в грудні Національний банк України затвердив оновлену Стратегію валютних інтервенцій. Документ визначає політику присутності НБУ на міжбанківському валютному ринку в умовах режиму інфляційного таргетування і збереження гнучкого курсоутворення.

Нагадаємо, що раніше сайт MY.UA повідомляв q інші новини фінансів, як, приміром, про те, яким буде курс долара США в Україні до кінця місяця.

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом