Явка на довиборах до Верховної Ради продовжує залишатися низькою
Явка на довиборах до Верховної Ради продовжує залишатися низькою

Явка на довиборах до Верховної Ради продовжує залишатися низькою

Під час голосування серйозних порушень не зафіксовано
Ілюстративне фото

На дільниці в Донеччині прийшло ще менше виборців, ніж у Івано-Франківщині

Явка на проміжних виборах народних депутатів України, що проходять сьогодні на двох округах у Донецькій та Івано-Франківській областях, залишається низькою.

Зокрема в окрузі №50 у Донецькій області явка на довиборах до Верховної Ради станом на 16 годину склала 16,18%, в окрузі №87 на Івано-Франківщині – 23,72%.

Під час позачергових виборів народних депутатів 21 липня 2019 року активність виборців в ОВО №50 станом на 16 годину становила 32,22%, а в ОВО №87 – 26,58%.

«Голосування продовжується у штатному режимі і триватиме до 20 години. За повідомленнями, що надходять до Комісії, на 16.00 надзвичайних подій, які могли б вплинути на виборчий процес, на дільницях не зафіксовано», – повідомили в ЦВК.

Центральна виборча комісія призначила на 28 березня 2021 року проміжні вибори у зв'язку з тим, що народний депутатвід Івано-Франківщини Зиновій Андрійович став міським головою Надвірної, а обраний на Донеччині Руслан Требушкін – мером Покровська.

В окрузі №50 у Донецькій області голосування проходить серед 18 кандидатів на 112 виборчих дільницях, включаючи частину Краматорського району і частину Покровського району.

В окрузі № 87 в Івано-Франківській області голосування відбувається на 117 виборчих дільницях, включаючи Надвірнянський район, частину Івано-Франківського району і частину Коломийського району. Тут голосування відбудеться серед 14 кандидатів.

Раніше повідомлялося, що кандидатка від партії «Європейська солідарність» у 87-му окрузі на Прикарпатті Маруся Звіробій 16 березня зняла свою кандидатуру на користь іншого кандидата.

Кандидат від ОПЗЖ на проміжних виборах у Верховну Раду на 50-му окрузі Артем Марчевський зняв свою кандидатуру і подав до ЦВК відповідну заяву 15 березня.

Зранку в неділю, 28 березня, спостерігачі громадського руху «Чесно» повідомили про незначну явку виборців на проміжних виборах народних депутатів у двох виборчих округах. Загалом вона не перевищувала 8%.

Також на довиборах до Верховної ради України, які сьогодні відбуваються у двох областях, було зафіксовано порушення,пов'язані з організаційними моментами.

Зокрема в Надвірній помітили офіційного спостерігача, що допомагав виборцям заповнювати бюлетень. Також стало відомо, що на прикарпатській дільниці у 87-му виборчому окрузі виборець проголосував за посвідченням водія.

Ще одному виборцю з Надвірної перешкодили сфотографувати бюлетень. Поліція відмовилась від складання протоколу, оскільки бюлетень виявився незаповненим.

Источник материала
Поделиться сюжетом