В Україні 28 березня відбуваються довибори у Верховну Раду
В Україні 28 березня відбуваються довибори у Верховну Раду

В Україні 28 березня відбуваються довибори у Верховну Раду

В Україні 28 березня відбуваються проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) і №87 (Івано-Франківська область), а також 186 проміжних і повторних місцевих виборів.

Такі дані опубліковані на сайті Центральної виборчої комісії.

Участь у проміжних виборах до Верховної Ради беруть 32 кандидатів. Спочатку ЦВК зареєструвала 34 кандидатів, однак пізніше генеральний продюсер заблокованого в Україні телеканалу "112 Україна" Артем Марчевський, який балотувався від партії "Опозиційна платформа - За життя" в ОВО №50, і кандидат від "Європейської солідарності" Маруся Звіробій-Біленька (в ОВО №87) знялися з виборчих перегонів.

17 громадським організаціям та 5 офіційним спостерігачам від іноземних держав і міжнародних організацій надано дозвіл спостерігати за цими виборами.

Вибори у 87-му окрузі на Прикарпатті були призначені через складання повноважень народним депутатом Зіновієм Андрійовичем (фракція партії "Слуга народу") у зв’язку з обранням його міським головою Надвірної, а в окрузі на Донеччині – у зв’язку з достроковим припиненням повноважень позафракційного депутата Руслана Требушкіна, обраного міським головою Покровська.

Як повідомляв 5.UA, від "слуг" на виборах по 87 округу балотуватиметься Василь Вірастюк.

Источник материала
Поделиться сюжетом