19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Гаманці українців стають тоншими: ціни різко злетіли
Гаманці українців стають тоншими: ціни різко злетіли

Гаманці українців стають тоншими: ціни різко злетіли

В Україні наприкінці березня спостерігається цінова стабільність щодо основних продуктів харчування. Моніторинг цін від Міністерства розвитку економіки опублікував заступник міністра Тарас Висоцький.

Як відзначив Тарас Висоцький, за місяць спостережень бачимо цінову стабільність в Україні. Це стосується основних продовольчих товарів.

Так, за даними Міністерства, протягом 18-25 березня ціни на основні продукти харчування українців змінилися так:

  • картопля подешевшала на 20 копійок;
  • вівсянка подорожчала на 70 копійок;
  • подешевшали морква та цибуля: на 10 та 20 копійок відповідно;
  • олія зросла в ціні на 90 копійок;
  • подорожчав і цукор, у середньому ціна на нього зросла на 40 копійок.

До цього Тарас Висоцький публікував Моніторинг цін на продукти харчування (топ цінових відсоткових змін у перерахунку на гривню) протягом періоду 4-11 березня. Так, тоді відзначалося здорожчання цукру, олії та птиці. Подешевшали ж картопля, цибуля та масло.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber

Як реагують на ціни українці

Українці неоднозначно сприймають подешевшання сільськогосподарської продукції. «Якщо с/х продукція буде дешево коштувати, села будуть вимирати і надалі....А це загроза продовольчій безпеці України!», - написав у мережі Фейсбук Всеволод Черемпей.

Крім цього, багато хто переконаний, що порівнювати ціни варто хоча б за рік, а не за пів місяця чи інші невеликі відрізки часу.

«Ну якби в Україні зростання цін вже відчувалось впродовж 7днів це б вже свідчило про гіпер- інфляцію. Напевно інформативніше порівнювати ціни хоча б з початком року», «а ще краще з аналогічним періодом минулого року», «Стабільність то не є добре, адже ринок не може бути стабільним, коливання завжди присутні, якщо звісно ціна штучно не регулюється... До речі, вода для зрошення коштує вже 4 грн за 1 куб!”, - пишуть в коментарях українці (коментарі без змін).

Всі новини України та світу, новини економіки в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що протягом останнього року українці зіткнулися з істотним зростанням цін на найнеобхідніші з продуктів харчування.

Також портал MY.UA писав, що "Нафтогаз" встановив річний тариф на газ. Читайте про заяву Коболєва в нашому матеріалі.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны