Президент Литви погодився з Джо Байденом: Путін – убивця
Президент Литви погодився з Джо Байденом: Путін – убивця

Президент Литви погодився з Джо Байденом: Путін – убивця

Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що російського президента Володимира Путіна можна назвати вбивцею. Про це повідомляє портал Delfi.

«На жаль, так», – відповів Науседа на питання, чи міг би він слідом за президентом США Джо Байденом назвати Путіна вбивцею.

За словами президента Литви, Росія демонстративно не зважає на територіальну цілісність сусідніх країн, таких як Україна.

«Я бачу безліч ознак, які демонструють явну байдужість, назвемо це так, стосовно цінностей цивілізованого світу, ігнорування права націй на самовизначення, ігнорування територіальної цілісності сусідів, що Кремль останнім часом робить досить демонстративно», – сказав Науседа.

Іншим важливим аспектом, за його словами, є ситуація всередині Росії, де режим «найбільш грубим чином» переслідує лідерів опозиції, таких, як Олексій Навальний.

«І далі говорити, втягнувши голову в плечі, що, знаєте, ми шукаємо, як включитися у відносини з Росією, що я іноді чую від своїх колег в Європейському союзі - це потрібно і емоційно, і територіально бути дуже далекими від того, що називається Росією, щоб говорити таке», – зазначив Науседа.

17 березня президент США Джо Байден під час інтерв'ю ABC News ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею.  

«Угу, так», – сказав Байден.

Також Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів.

«Він заплатить свою ціну. Я мав з ним розмови і я знаю його відносно добре... я казав йому: Я знаю вас, а ви знаєте мене. Якщо я встановлю, що це сталося, то готуйтеся…», – зазначив президент США.

Повне відео інтерв'ю за активним посиланням.

Після слів президента Байдена Росія відкликала свого посла у Вашингтоні для проведення консультацій. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав слова Байдена дуже «поганим висловлюванням» і додав, що за всю історію відносин між країнами «такого ще не було».  

Президент Росії Володимир Путін прокоментував слова Байдена дитячою приказкою «хто так обзивається, той сам так називається». 

Фото: NATO North Atlantic Treaty Organization/Flickr

Теги по теме
Россия США Владимир Путин Новости Джо Байден Литва Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом