В Україні від небезпечної хвороби померла 40-річна жінка
В Україні від небезпечної хвороби померла 40-річна жінка

В Україні від небезпечної хвороби померла 40-річна жінка

Жінка нещодавно повернулася з Танзанії, де перебувала цілий місяць. Малярію вона підхопила саме в цій країні.

Про це повідомляє Харківський обласний лабораторний центр.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Зокрема, 25 березня медичні працівники Харкова зафіксували випадок зараження малярією. Виявилося, що 14 березня жінка, яка заразилася цією недугою, повернулася в Україну з Танзанії. Там вона перебувала цілий місяць. Крім того, з Танзанії жінка їздила в Занзібар.

Покусали комарі

Сама жінка розповіла, що під час подорожі вона постійно відчувала укуси комарів, але не надавала цьому значення. Притому, що ніяких симптомів зараження малярією у неї було. До того ж з'ясувалося, що індивідуальну хіміопрофілактику жінка не проводила ні до виїзду в Танзанію, ні після повернення.

Також медики з'ясували, що перші симптоми захворювання проявилися у жінки їх Харкова вже 19 березня. Вона скаржилася на загальне нездужання, головний біль і підвищення температури майже до 39 градусів.

Пізно звернулася до медиків

Тільки через чотири дні після перших симптомів жінка вирішила звернутися до лікарів. Але, як виявилося, спочатку медики вирішили зробити для жінки лише тест на коронавірус. Але вже наступного дня жінку все ж госпіталізували, а після цього у неї виявилися збудників тропічної малярії. Але всі заходи щодо порятунку жінки були марні – вона померла.

Раді бачити Вас у нашому Viber!

Варто відзначити, що перед виїздом в тропічні країни або ж по приїзду назад, слід проводити спеціальні заходи, щоб уберегтися від таких хвороб, як малярія або інших тропічних хвороб. До того ж зараз всі повинні робити тести на коронавірус перед тим, як виїжджати в іншу країну. Без тесту на коронавірус практично жодна країна світу не впускає туристів. Так само робить і Україна, щоб уберегти громадян від поширення недуги.

Довідка. Малярія (вона ж болотна лихоманка) – дуже небезпечне інфекційне захворювання, зараження яким найчастіше відбувається через укус комара. Хвороба характеризується високим рівнем смертності, тому вимагає особливої уваги.

Нагадаємо, портал MY.UA повідомляв, що в Маріуполі помер двомісячний хлопчик, який хворів на COVID-19, і цей малюк став наймолодшою жертвою коронавірусу в Україні.

Всі свіжі новини - у нашому Telegram!

Источник материала
Поделиться сюжетом