У Запоріжжі невідомий "замінував" міську раду та вимагав заборонити партію Шарія та ОПЗЖ
У Запоріжжі невідомий "замінував" міську раду та вимагав заборонити партію Шарія та ОПЗЖ

У Запоріжжі невідомий "замінував" міську раду та вимагав заборонити партію Шарія та ОПЗЖ

У Запоріжжі до правоохоронців зателефонував невідомий та повідомив про мінування міської ради, де мало розпочатися засідання і вимагав заборонити партію Шарія та Опозиційну платформу – За життя, передає "5 канал".

Зазначається, що міський голова Володимир Буряк одразу оголосив перерву у засіданні. Усіх депутатів та співробітників міськради евакуювали з будівлі. На місце відразу виїхали вибухотехніки і кінологи. Жодної вибухівки не знайшли. Однак сесію міськради відклали. Наступне засідання має відбутися через два тижні. За даними правоохоронців, це перший випадок у Запоріжжі, коли під час проведення сесії надходило повідомлення про мінування. Дехто з депутатів міськради вважає, що це може бути пов'язане з питаннями, які були на порядку денному.

"Шановні депутати, надійшло повідомлення, до секретаря, телефонне повідомлення, про те, що будівля замінована, якщо не будуть, ну така вимога, якщо не будуть проголосовані петиції по забороні ОПЗЖ і партії Шарія. Тому я оголошую перерву на невизначений час", – повідомив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Депутат Запорізької міської ради Валерій Прозапас повідомив: "сьогодні в міській раді ми мали голосувати і за звернення щодо створення ТСК щодо вагнерівців, і щодо справи Шеремета. І розглядалося б дуже серйозне фінансове питання – це 450 мільйонів лізингу для комунальних підприємств Запоріжжя. Можливо, комусь було вигідно їх просто зірвати".

Як інформував 5.UA, у листопаді 2020 року Верховна Рада в першому читанні підтримала посилення відповідальності за неправдиві мінування та "телефонний тероризм". Наразі Кримінальний кодекс України містить окрему статтю 259 "Про свідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху". Вона передбачає до 6 років тюрми для "жартівників". Однак ризик потрапити за ґрати часто не відлякує псевдомінерів.

Источник материала
Поделиться сюжетом