Національна рада реформ передумала щодо зменшення бюджету Суспільного у 2022 році
Національна рада реформ передумала щодо зменшення бюджету Суспільного у 2022 році

Національна рада реформ передумала щодо зменшення бюджету Суспільного у 2022 році

Національна рада реформ не вважає за доцільне зменшення фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України за бюджетною програмою. Державний комітет телебачення і радіомовлення України підтримує таке рішення.

Про це у коментарі «Детектору суспільного мовлення» сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

За його словами, Держкомтелерадіо отримав від Національної ради реформ два листи. У першому листі від 11 березня Національна рада реформ пропонуваларозглянути та надати пропозицій щодо скорочення фінансової підтримки Національної суспільної телерадіокомпанії України у 2022 році на 500 мільйонів гривень.

У доповнення до цього Нацрада реформ надіслала Олегу Наливайку ще одного листа 30 березня.У ньому йдеться, що у зв’язку з важливістю підтримки НСТУ в умовах агресії з боку Росії, Виконавчий комітет реформ не вважає за доцільне зменшення фінансування за бюджетною програмою №3802080 «Фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України» на 500 млн грн у 2022 році.

Олег Наливайко зазначив, що Держкомтелерадіо підтримує таке рішення Нацради Реформ.

Він нагадав, що Законом України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» передбачено належне фінансування НСТУ на рівні не меншому ніж 0,2 відсотка видатків загального фонду Державного бюджету України за попередній рік.  

Раніше Держкомтелерадіо переслав листа від Нацради реформ у НСТУ з проханням надати пропозиції про те, за рахунок чого фінансування Суспільного у 2022 році можна скоротити на 500 мільйонів гривень. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Юрій Костюк і сказав, що він категорично проти таких рекомендацій, він запевним, що гроші у Суспільного ніхто не забере. 

У той же час голова правління НСТУ Зураб Аласанія розповів, що такий секвестр вбивчо вплине на будь-які плани розвитку. 

Фото: сайт president.gov.ua

Источник материала
Поделиться сюжетом