28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В «Укрзалізниці» повідомили, чи будуть вводити обмеження у Києві та області
В «Укрзалізниці» повідомили, чи будуть вводити обмеження у Києві та області

В «Укрзалізниці» повідомили, чи будуть вводити обмеження у Києві та області

Представники «Укрзалізниці» повідомили, що Комісія з ТЕБ та НС не ухвалила жодних рішень стосовно обмежень посадки/висадки пасажирів у Києві. Тож рух поїздів в області залишається без змін.

Приміським залізничним транспортом у Києві щодня користуються сотні тисяч людей. Київ уже знаходиться в «червоній» карантинній зоні, а з 5 квітня локдаун посилюють.

Тож «Укрзалізниця» заспокоїла пасажирів та повідомила, що без спеціального рішення Комісії з ТЕБ та НС жодних обмежень вводити не будуть. Про це повідомили в соціальній мережі Facebook.

Як працює залізниця під час локдауну

Керівник клієнтського сервісу та комунікацій пасажирського напрямку «Укрзалізниці» Олександр Шевченко підтвердив, як офіційний представник залізниці, що транспорт в Києві та області ходитиме. Ніяких обмежень не планують вводити.

Такий стан речей зберігатиметься допоки не буде спеціального рішення по зупинці залізничного транспорту з боку Державної комісії з надзвичайних ситуацій.

За словами Шевченка, тільки ця комісія уповноважена ввести якісь обмеження по висадці та посадці пасажирів чи продажу білетів на залізниці.

Як повідомив чиновник, обмеження «червоної» зони досі діють в Чернівецькій, Івано-Франківській, Житомирській та Закарпатській областях.

В решті регіонів представники «Укрзалізниці» оперативно слідкують за ситуацією. За словами Олександра Шевченка в регіонах спостерігається певна стабільність, потяги ходять як приміські, так і далекого сполучення. Те ж саме стосується і Києва.

Якщо відповідне рішення комісії буде прийняте, то потрібно буде визначити кінцеві станції зупинки потягів, що прямують до Києва. На імплементацію рішення в «Укрзалізниці» буде 2 дні. Вже розроблено кілька попередніх сценаріїв і який з них буде втілюватися в життя, залежить від епідемічної ситуації на той момент.

За повідомленням Шевченка, і в залізниці, і в пасажирів буде час перелаштуватися

Але поки що говорити про це зарано, стверджує представник «Укрзалізниці». Він впевнений, що до закриття залізниці не дійде, а всі пасажири зможуть безпечно дістатися до кінцевої точки призначення.

Чекаємо на Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Карантин на «Укрзалізниці»

Олександр Шевченко розповів, що в умовах пандемії всі потяги перед виходом в рейс проходять спеціальну обробку. Розроблена ціла процедура по дезінфекції потягів всередині вагонів та зовнішніх поручнів. Те ж саме стосується і вокзалів.

Тому при дотриманні маскового режиму залізничний транспорт залишається одним з найбезпечніших варіантів пересування під час карантину.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що в Києві можуть продовжити локдаун і після 16 квітня.

У Києві повідомили про замінування всіх лікарень. Про всі новини в Києві читайте на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом